LAIBACH

11 nov 2017 19:00 - 22:30

Kraken, Rökerigatan 1d, 121 62 Johanneshov

AIT Music Production och Goldenzwaig Creative Solutions

är glada att få presentera

LAIBACH

ALSO SPRACH ZARATHUSTRA

11 november 2017

KRAKEN

Doors 19:00

Biljetterna släpps måndag 3 juli kl.9.00!

“Silence is worse; all truths that are kept silent become poisonous”

(Friedrich Nietzsche, Also Sprach Zarathustra)

“…no one does it better” (The Wire, 2015)

35 år efter starten i Slovenien – vid den tidpunkten Jugoslavien – är Laibach det mest internationellt hyllade bandet från ex-kommunistländerna i Centraleuropa och ett av de mest gåtfulla, profetiska och autentiska i världen. Laibach grundades i industristaden Trbovlje, samma år som dåvarande Jugoslaviens ledare Tito dog. Laibach har genomgående motsatt sig etiketter av alla slag, vare sig ”industrial”, rock eller techno: de kan få lyssnaren att tänka, dansa och marschera till samma musik.

Laibachs nya album, Also Sprach Zarathustra, släpps den 14 juli 2017 på Mute. Musiken för Also Sprach Zarathustra var ursprungligen skapad för en experimentell teaterproduktion av Thus Spoke Zarathustra i Novo Mesto (Slovenien), och bygger på Friedrich Nietzsches filosofiska roman med samma namn.

Livepremiär för Laibachs nya album i Europa är också planerad till november 2017.

Laibach som alltid gett ett kontroversiellt intryck, särskilt när det gäller politik, tar nu tydligt ställning. Detta tillför en ny dimension till deras nu legendariska konsert i Pyongyang. 2015blev Laibach det första bandet någonsin att uppträda i det hemlighetsfulla landet Nordkorea, en tillbakadragen stat, känt för sina militära marscher, massgymnastik och hymner till den store ledaren. Konserten var en stor framgång som medförde en massiv mediedebatt runt om i världen. Laibachs besök i Nordkorea filmades från början till slut. MOJO beskriver road-movie-dokumentären Liberation Day (regissör – Stockholmsbaserade Morten Traavik) som "en humoristisk, störande, upplysande djupdykning i en avvikande kommunistisk spegelvärld ... Liberation Day kommer att visas 2017 på filmfestivaler världen över. För de senaste detaljerna: http://www.liberationday.film/

Extraordinära tolkningar av låtar från världsberömda Sound of Music-musikalen som spelades för nordkoreanska partieliten ingår i programmet – såväl som en historisk samling av äldre hits från bandets 37-åriga historia.

Kom och upplev Also Sprach Zarathustra live i Stockholm – bland de första i Europa!

Exklusivt sommarpris:

385 kr + bokningsavgift

AUDIO

DAS NACHTLIED I http://open.spotify.com/album/6qBmZmTHPeChXnLdwoyOc0

FURTHER LINKS

https://www.facebook.com/events/1121674767976358

https://www.facebook.com/Laibach

https://twitter.com/laibachinform


Early bird Ej tillgänglig
General admission Ej tillgänglig
Show Day Ej tillgänglig