skip to main content

Labbet kurs: Påverka din omgivning med Augmented Reality (Stockholm)

Labbet kurs: Påverka din omgivning med Augmented Reality (Stockholm)

Från 6.900,00 SEK

Plats

Datum

22 mar 2024 14:00 - 24 mar 2024 15:00

Beskrivning

Är du nyfiken på den senaste tekniken inom visuella yrken? I denna andra kurs inom design och teknik får deltagarna får lära sig göra sina egna bildfilter som kopplas till fysiska platser och objekt. AR är en integrering mellan användarens digitala information med omgivningen runtomkring. Till skillnad från VR som är en helt artificiell miljö så adderar AR ett lager till omgivningen i realtid.

Kursen erbjuder:

- Introduktion till AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) och MR (Mixed Reality)

- Grundläggande kunskap i nodbaserad programmering och interaktionsdesign

- Introduktion till enklare 3D-modellering, fotogrammetri och arbete med 360-bilder

- Introduktion till programmet Meta Spark Studio och hur man publicerat ett AR-filter

- Kunskap att "placera" 3d, bild och ljud i fysiska/verkliga miljöer

För vem?

För dig som vill prova på att arbeta med bild i digital teknik

När och var

3 dagar (14 h)

Fredag 22 mars kl 14-18

Lördag 23 mars kl 10-15

Söndag 24 mars kl 10-15

Var

Svenska Tecknares kansli, Hantverkargatan 45 K, Stockholm

Pris

Icke medlem: 5 500 kr exklusive moms

Medlem rabatt 50%: 2 750 kr exklusive moms

Som medlem i Svenska Tecknare har du rabatt på Best Western hotell. Hitta rabattkoden och bokningsvillkor på din medlemssida.

Anmälan stänger

10 mars

Deltagare

Max 12 

Programmet ställs in vid färre än 10 anmälda

Språk

Svenska

Lärare

Jonas Johansson

Jonas Johansson är utbildad vid Linköpings Tekniska Högskola och Hyper Island. Han har arbetat som designer i Tokyo, Montreal, London och Stockholm. I sin egen studio utforskar han mötet mellan människa, maskin och natur med ljus som återkommande medium. Jonas är lektor på Beckmans designhögskola och undervisar och handleder utöver det på en rad institutioner. Jonas pedagogik har design med teknik som utgångspunkt — från digital anpassning av form, produktutveckling till interaktiva installationer. Han driver residenset Visualia i Halland, samt det nordiska nätverket Nordic Audiovisual Artists som arbetar med att främja gränsöverskridande audiovisuell konst.

”I den här kursen kommer deltagaren få en praktisk introduktion till produktion av AR-filter i programmet Meta Spark Studio samt en inblick i hur det med enkla medel går att förändra och förvränga sin omgivning.”

Jonas Jonasson

....

Villkor

Här kan du läsa om de allmänna villkor som gäller för Svenska Tecknares utbildningar. Samma villkor gäller både för kortare kurser och mer omfattande program.

Svenska Tecknares utbildningar är öppna för alla yrkesverksamma visuella kreatörer. Som medlem får du 50 procent rabatt på kursavgiften. Alla priser är exklusive moms. Moms 25% tillkommer.

Anmälan och bokningsbekräftelse
Du köper och betalar din plats via Billetto. När du genomfört ditt köp får du en biljett till din mejl som gäller som bekräftelse på att du fått plats på kursen. Svenska Tecknare förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar. Sista anmälningsdag hittar du i respektive kursbeskrivning.

Ångerrätt

Då Svenska Tecknares kurser riktar sig till yrkesverksamma personer, dvs inte konsumenter i lagens mening, omfattas inte köp av en kursplats av ångerrätten i lagen om distansavtal 2 § fjärde stycket). Om du får förhinder har du möjlighet att överlåta din plats till en kollega/annan utövare.

I övrigt gäller villkoren på Billetos hemsida för köpet.


För att vara berättigad en återbetalning krävs i regel ett aktuellt läkarintyg som intygar att du ej kan fullfölja kursen dvs. att det aktuella intyget styrker avrådan om/oförmågan att fullfölja kursen.

Observera att tillstånd som uppstått innan kursanmälan inte är godkänd grund för återbetalning.

Den som behöver resa för att delta på en kurs bokar själv resa och övernattning. Vi rekommenderar att du bokar ombokningsbar resa och övernattning i de fall du behöver. Vid inställd kurs står du annars själv för eventuella kostnader som du bundit dig för.

Reservplats
Är kursen full kan du maila kurser@svenskatecknare.se om att stå på reservlistan. Om du blir erbjuden en reservplats på kursen så har du rätt att tacka nej. Du blir då inte heller betalningsskyldig för den kursen. Tackar du ja till platsen så godkänner du anmälnings- och betalningsvillkoren.

Ta igen en missad kurs
Kurserna ges i många fall endast en gång, vilket gör att det inte är möjligt att ta igen missad närvaro vid senare tillfällen.

Ursäktligt avbrott (force majeure)
Vi förbehåller oss rätten att tillämpa Force Majeure vid oförutsedda omständigheter som ligger utanför vår kontroll, där vi inte längre kan fortsätta verksamheten. Exempel på oförutsedda omständigheter är bland annat naturkatastrofer, sjukdom, konkurs, krig, strejker, uppror, epidemi, pandemi, attentat.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs om antalet deltagare är för få. Anmäld deltagare får då tillbaka sin betalning. Observera att vi reserverar oss för detaljinnehåll i program och kurser.

Arrangör

Svenska Tecknare är en facklig förening som organiserar och representerar illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare.

www.svenskatecknare.se

Lokal

Svenska Tecknares kansli, Hantverkargatan 45K, 112 21 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer