Kvällen stundar med Bella Voce - Lunds studentsångerskor

26 maj 2019 17:00 - 18:30

Allhelgonakyrkan, Bredgatan 34, 22221 Lund

Varmt välkomna till vårkonsert med Bella Voce - Lunds studentsångerskor och körens dirigent, Victoria Söderberg!

För Bella Voce - Lunds studentsångerskor är ingen musik omöjlig. Med kreativitet och nyfikenhet tar kören sig an alltifrån svensk körlyrik till folkmusikaliska tongångar från världens alla hörn. Kören har funnits sedan år 2000 och har sedan dess etablerat sig som en av Lunds mest färgstarka körer. Sedan 2014 dirigeras kören av Victoria Söderberg, som är en vital del för Bella Voce - Lunds studentsångerskors verksamhet och har lett kören med glans genom diverse äventyr och konserter.

De senaste åren har Bella Voce - Lunds studentsångerskor även etablerat sig på den internationella körscenen genom sin medverkan i två av Interkulturs internationella körtävlingar och båda gångerna reste kören hem med gulddiplom i bagaget. I början av maj åkte kören till Irland för att delta i Fleischmann International Trophy Competition. Vi åkte hem med höga poäng, mersmak för att mäta oss med europas körelit och framförallt en massa roliga minnen. Under konserten i Allhelgonakyrkan kommer ni bland annat få njuta av körens bidrag från tävlingen: brittisk vistradition i form av ”Fair Phyllis”, maffigt sakralt med ”Ubi Caritas”, bulgarisk folkmusik i sann Bella-anda med ”Kaval Sviri” och lokalproducerat med ”Inferno”, skrivet av Lunds egna Linda Alexandersson.

I övrigt kommer vi sjunga diverse svenska låtar, allt från folkligt till sakralt, och däremellan några stycken för eftertanke. Eventet ges i samröre med våra fantastiska sponsorer: Eurofinans, Allhelgonakyrkan, Hörby bil, Akademiska föreningen och Sensus. Taket på allhelgonakyrkan är högt, men förhoppningsvis blir det ännu högre denna kväll. Vi hoppas att se er där!