Kungens Män & Mythic Sunship

200,00 SEK

Plats

Datum

27 maj 2022 20:00 - 28 maj 2022 01:00

Beskrivning

Kungens Män & Mythic Sunship
Fredag 27 maj 2022
Hus 7, Stockholm
Kl 20.00 - 01.00
Åldersgräns: 18+ år 

Kungens Män startade i Stockholm 2012,  när ett gäng vänner bestämde sig för att ta med sina instrument när de umgicks. Träffarna blev mer och mer regelbundna och snart började Kungens Män spela in samtliga sammanträden.  Både på skiva och live improviserar Kungens Män fram sina låtar, som komponeras i stunden. Kungens Mäns rötter finns i den fria psykedeliska musiktraditionen med föregångare som svenska Träd, Gräs & Stenar och tyska Can, med massor av influenser från övrig krautrock, shoegaze, noiserock, modaljazz och frijazz.

Första albumet "Förnekaren" gavs ut av det tyska skivbolaget Adansonia Records 2015 och sedan dess har de släppt sju album till, både på Adansonia och på brittiska bolag som Riot Season och Cardinal Fuzz. 5LP-boxen "Innanför boxen" (Cardinal Fuzz/Adansonia) släpptes i februari 2021. 2022 släpper Kungens Män sitt första album på eget bolag: "Kungens Ljud & Bild". Albumet ges samtidigt ut i USA av Centripetal Force Records.

Kungens Män har turnerat framförallt i Europa och Storbritannien. I april 2022 spelar de på Roadburn Festival i Tilburg, Nederländerna. I maj 2022 ger de sig ut på en kortare tur tillsammans med danska Mythic Sunship:

25 maj: Kuudes Linja, Helsinki (FIN)
27 maj: Hus 7, Stockholm (SE)
28 maj: Revolver, Oslo (NO)
29 maj: Plan B, Malmö (SE)

Lyssna på Kungens Män här: https://kungensman.bandcamp.com/music

Mythic Sunship är ett band från Köpenhamn som spelar improviserad rock i långt format. Också Mythic Sunship hämtar inspiration från frijazz, japansk rock, krautock, spacerock och stonerrock. Mythic Sunship har hyllats för sina liveframträdanden tillsammans med Moon Duo, Träd Gräs och Stenar, King Gizzard & The Lizard Wizard och Causa Sui. Med sina fyra kritikerrosade skivor på El Paraíso Records, har bandet varit en stöttepelare i den experimentella scenen i Köpenhamn samtidigt som de vunnit internationellt erkännande för sin unika instrumental musik.

Lyssna på Mythic Sunship här: https://mythicsunship.bandcamp.com/

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7 Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.