KUNGEN JAZZ - Saga Bio Hallstahammar

KUNGEN JAZZ - Saga Bio Hallstahammar

Biljetter från 80,00 SEK

Plats

Datum

6 maj 2023 18:00 - 20:00

Beskrivning

Jazzrockbandet KUNGEN JAZZ ger en exklusiv spelning i Saga Bios klassiska lokal. Det är första gången bandet spelar i Hallstahammar, på hemmaplan för keyboardisten Gustav Elg Tyskling. Väl värt att fira! Kvällen bjuder på en ca 70 minuter lång konsert med ny musik från bandets andra fullängdsalbum, Dog Dreams Pt.1. Vinyler finns att köpa innan och efter konserten.

Medlemmar:

Tommy Johansson Tapper - Elgitarr

Gustav Elg Tyskling - Klaviatur, elektronik

Martin Bohman - Kontrabas

Oskar Cederblad - Trummor


Insläpp 17:30 

På scen 18:00

120kr ordinarie
80kr student/pensionär/låginkomst

Lyssna här: https://open.spotify.com/album...

Musikmagasinet Lira säger så om Dog Dreams Pt.1:

“Komprimerat och distat men luftigt och tydligt. Modern tejpbrusbrummig analog retro med typisk ”nordisk” jazzklang. … Det låter en hel del Jaga Jazzist, lite The Bad Plus och Air, och mycket Oddjob. … om det inte hade varit för den rena ljudbilden hade det vintagedoftande albumet likaväl kunnat ha släppts 1972. Och det är faktiskt helt fantastiskt. … Det perfekta avslutningsbandet på vilken typ av festival som helst.”


Orkesterjournalen om Dog Dreams Pt.1:

“DET ÄR ALLTFÖR SÄLLAN man får använda sig av musiktermen jazzrock men här är den verkligen applicerbar. Möjligen att jazzpostrock passar ännu bättre? Eller kanske jazzprogrock? För nog finns det mycket rock i Örebro-kvartetten Kungen Jazz. Distad rock som den lät på sjuttiotalet. … Det finns mycket gott att säga om Kungen Jazz. Tommy Johansson Tapper är en mycket bra gitarrist, med ett schysst flow i sina solon, och det finns en bra energi i det kollektiva utspelet. …”


VLTs William Holm om Dog Reams Pt.1

“De har kallats Esbjörn Svensson Trios arvtagare (av mig), även om Kungen Jazz med rötterna i Västerås och Hallstahammar minst sagt gör sin egen grej. Jazzen möter rocken i ett lekfullt experimenterande, och en personlig favorit på nya plattan är feberdrömlika instrumentella eposet ”The holmgång song”. Kungen Jazz vill göra jazz för de stora arenorna. De är på god väg."

Lokal

Saga, Storgatan 12, 734 30 Hallstahammar

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.