Kulturproppen 50 år: Kulturarbetarna och kulturpolitiken
Kulturproppen 50 år: Kulturarbetarna och kulturpolitiken
Plats
Datum
Tags
Beskrivning
Kulturpolitiken firar 50 år. Den 22 maj 1974 antog Riksdagen Sveriges första kulturproposition, och därmed blev kultur en del av välfärden, tillsammans med skola, vård och omsorg. ABF Stockholm firar jubileet med en samtalsserie om vad vi kan lära av dessa 50 år, vad som har fungerat, vad som inte har gjort det och vilka förändringar som krävs för att möta dagens utmaningar inom konst och kultur.
Det är inte bara kulturpolitiken som fyller jämt i år, utan det gör också Kulturarbetarnas Socialdemokratiska Förening (KSF) som firar 60 års-jubileum.
KSF bildades 1964 och samlade på kort tid många yrkesverksamma konstnärer och kulturskapare. Då kallade alla sig för kulturarbetare. Man ansåg att de fria grupperna och de fria kulturarbetarna som inte var anställda på någon institution behövde få statligt stöd för att kunna bedriva sin verksamhet. Påtryckningarna för att en bred och samlad kulturpolitik skulle skapas var många och ledde fram till den första kulturutredningen och sedan riksdagsbeslutet om den första kulturpropositionen 1974.
Vad har hänt sedan dess? Vilka slag har KSF utkämpat i kulturkampen under de 60 år som förflutit sedan starten? Och vilka utmaningar finns det för dagens yrkesverksamma kulturskapare? Går det att leva som yrkesverksam skådespelare, författare, dansare och musiker idag? Vad behöver göras för att det ska finnas fria och starka kulturskapare under de kommande 50 åren?
Medverkande:
Simon Norrthon, ordförande Scen & Film.
Susin Lindblom, förbundsdirektör Dramatikerförbundet.
Martin Tibblin, ordförande Föreningen svenska tonsättare.
Helena Byström, bildkonstnär.
Ewa Carlsson, skådespelare och ordförande KSF.
Mattias Vepsä, riksdagsledamot (S) och ordförande för arbetsgruppen om kultur och fritid.
Samtalsledare: Calle Nathanson, studieombudsman ABF Stockholm.
Tid och plats:
Onsdag 9 oktober kl 18.00.
Katasalen, plan 1, ABF-huset, Sveavägen 41.
Arrangeras av: ABF Stockholm och Kulturarbetarnas socialdemokratiska förening (KSF)
Arrangör
Lokal
Katasalen, ABF-huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm
Vanliga frågor
-
Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?
Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.
-
Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?
Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.
-
Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?
Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.
-
Var hittar jag länken till ett online-event?
Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.
-
Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?
Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.
Kulturproppen 50 år: Kulturarbetarna och kulturpolitiken
Från 120,00 SEK