skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Kulning Nu!?

Eventet är avslutat

Kulning Nu!?

Från Gratis

Plats

Datum

12 okt 2021 18:00 - 20:00

Beskrivning

Klingande Akademi. Spaning med Susanne Rosenberg, Ulrika Bodén och Sara Parkman.

Kulning var länge en okänd röstteknik utanför fäbodmiljön och när Alan Lomax 1976 skapade sin världsomspännande matris över världens alla sångtekniker, Cantometrics, fanns inte kulning med bland de specifika vokaltekniker som beskrevs där.

Kulning, som kan innehålla allt ifrån varierade rop till svindlande melodiska slingor, lever idag som improvisatoriskt musikaliskt uttryck och vokalteknik utanför fäbodens ursprungliga kontext. Och vid en enkel slagning på Google får man över 200.000 träffar.

Hur kommer det sig att denna specifika vokalteknik och musikaliska uttryck lever och frodas idag? Har  kulning rent av blivit en folkrörelse? Hur ser framtiden ut för detta fascinerade vokala uttryck?

Tre generationer möts för att spana kring kulningens potential i framtiden. Kulningens olika uttryck kommer att ljuda mellan det att Susanne Rosenberg, sångerska och professor i folksång med forskning kring kulning i bagaget spanar tillsammans med Ulrika Bodén, folksångerska från bland annat Ranarim och som nyligen releasat en CD med kulning: ”Te bergena blå” och Sara Parkman, spelman och artist som häromåret turnerade med föreställningen Fäbodland där fäbodmiljön och kulning sattes i nya perspektiv.

Spaningen tar sin utgångspunkt från Susanne Rosenbergs artikel Kulning Nu! som kan laddas ner här nedan.

Den Klingande Akademin arrangeras i samverkan mellan Kungl. Musikhögskolan och Kungl. Musikaliska Akademien.

Lokal

Nathan Milsteinsalen, Kungl. Musikhögskolan Nathan Milsteinsalen, Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer