Hoppa till huvudinnehåll

Krönikespelet - Det rika Nova Vallis

Krönikespelet - Det rika Nova Vallis

Från 250,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

16 augusti 2024 - 17 augusti 2024
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

När augustikvällen börjar skymma är det åter dags att bänka sig under de väldiga askarna vid Nydala klosterträdgård. En flöjt spelar en ålderdomlig melodi och skådespelet kan börja. Framför ruinerna från 1100-talet utspelas ett drama från medeltidens mäktiga kloster, “Det rika Nova Vallis”

Spelet skildrar när de första munkarna kom år 1143 för att bygga sitt kloster i den nya dalen, "Nova Vallis". Två hundra år senare vidtog Nydala klosters storhetstid. Gåvor i form av gårdar, kvarnar och rätt till rika fisken strömmade in från människor som ville få en bostad i klostret på gamla dar och få mässor lästa för sin själs frälsning. Klostrets egendomar växte. Nydalas krönikespel berör de problem som uppstod i spänningsfältet mellan denna rikedom och det krav på fattigdom, som klosterordens regler ställde, och svårigheten att förena ett liv i bön och försakelse med uppgiften att äga och förvalta stora jordiska tillgångar.

Två föreställningar sker fredagen den 16 augusti och lördagen den 17 augusti mellan 20:00 och 22:00. Barn under 12 år går in gratis. Föreställningen sker utomhus med sittplatser på läktare, så ta gärna med någon form av sittunderlag och varma kläder. Spelet är uppdelat i två akter, och i pausen finns det möjlighet att köpa enklare förtäring i form av korv, dryck och snacks. Hundar kan inte tas med till föreställningen på grund av allergi och andra djur i spelet, undantag görs endast för ledarhundar. 

Om föreställningen behöver ställas in med kort varsel innan den har påbörjats, skickas information ut via Billetto, och biljettpriset återbetalas. Om föreställningen har påbörjats sker ingen återbetalning. 

Spelet sker i samarbete med Kulturskolan i Värnamo och Svenska kyrkan i Värnamo.

*För att köpa biljetter, välj först datum och sedan klockslag. Betalning sker via Swish eller bankkort.

Arrangör

När augustikvällen börjar skymma är det åter dags att bänka sig under de väldiga askarna vid Nydala klosterträdgård. En flöjt spelar en ålderdomlig melodi och skådespelet kan börja.
Framför ruinerna från 1100-talet utspelas ett drama från medeltidens mäktiga kloster, ”Det rika Nova Vallis”.

Lokal

Nydala Klosterkyrka, Nydala, 57697 Vrigstad

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer