Krogar & Källarklubbar - Stadsvandring om kroghistoria i Gamla stan

Krogar & Källarklubbar - Stadsvandring om kroghistoria i Gamla stan

Biljetter från 250,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

7 december 2022 - 20 december 2022

Beskrivning

Under en promenad genom Gamla stans gränder får du veta mer om Stockholms kroghistoria som är nästan lika gammal som staden själv. Klassiska maträtter som Cour de filet Provencale, Biff Rydberg och Fyra små rätter är skapade på olika Stockholmskrogar. Och i Gamla stan har flera av gränderna fått namn efter värdshus, vinkällare och krögare.

Längs vägen gör vi även stopp vid några av de populära källarklubbar som dök upp i Gamla stan på 1960-talet. Jag växte själv upp på Bobbadilla, Gamlingen och Stampen som drevs av mina föräldrar och under promenaden delar jag med mig av personliga minnen från dessa musikställen. Krogvandringen bygger delvis på min bok Musikantdiggarna. Välkomna! 

Arrangör

Nyfiken på livet förr i Stockholm? 

Som infödd stockholmska är jag omättligt nyfiken på min hembygd. För här finns mycket spännande att upptäcka! Det genomgående temat för mina stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.


Under promenaden tittar vi närmare på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss förr? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör? Jag promenerar i alla innerstadsdelar: Gamla stan, Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm, Vasastan och Östermalm. En del promenader har ett tema som krogar eller hantverkare. 


Häng med ut på stan! 

Maria på Stockholm Stories

Lokal

Pumpen på Järntorget, Järntorget, 111 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.