Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Kreativitet och innovationskraft inom skånsk turism

Eventet är avslutat

Kreativitet och innovationskraft inom skånsk turism

Från Gratis

Plats

Datum

30 maj 2017 15:00 - 18:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

En serie inspirerande företagsträffar för att skapa hållbar tillväxt!

Syfte och mål med aktiviteterna:
Genom ett inspirerande seminarium riktat till besöksnäringen i Skånes kommuner presenterar vi metoder och synsätt som tillsammans med den Regionala Utvecklingsstrategin kan motivera och skapa tillväxt för nya och befintliga företag inom upplevelsebaserad turism. Hur man låter kreativiteten få fritt spelrum och vågar ta steget genom att hitta nya vägar i sitt företagande och hitta alternativ finansiering. Seminarierna innehåller både konkreta framgångsexempel där kreativiteten fått fritt spelrum. Men också unika projekt som genom alternativa finansieringslösningar kunnat genomföras och bidragit till nya företag och lokal tillväxt. Att verkligen ”våga ta steget” är ett av ledorden i seminariet.

Bakgrund:
Turismen utgör världens största industri vilket får både positiva och negativa konsekvenser. Många människor drömmer om nya upplevelser, att göra den där spännande utlandsresan och uppleva det som vi bara sett på tv eller på film. Men det finns otroligt mycket att uppleva på nära håll som väntar på att upptäckas. Vi måste bli medvetna om hur långväga resor påverkar vår planet och den negativa påverkan på människor, natur och kultur. I stället kan vi skapa en regional tillväxt och samtidigt en hållbar utveckling på hemmaplan. Många fantastiska platser och idéer väntar på att förverkligas. Möjligheterna för kreativa entreprenörer och innovatörer är många…

Genom samarbete med olika initiativtagare och innovationsföretag har vi gjort en spännande resa bland framgångsrika satsningar som verkligen lyckats. Allt från idé-stadiet till unika finansieringslösningar och sedan fullskalig verksamhet. Detta vill vi dela med oss av i en verkligt ”hållbar” inspirationsdag för likasinnade i hela Skåne.

Våra nätverksträffar ger en spännande inblick i turismens möjligheter och potential. Men samtidigt tydliga fakta i hur vi genom att välja lokala och regionala besöksmål hjälper både oss själva, våra företag i regionen och sist men inte minst, minskar den negativa påverkan på vår planet. Välkomna att bli inspirerade och engagerade i dagsaktuella frågor som, om vi lär oss av dem, kommer att förbättra förutsättningarna för framtida generationer.

Seminarierna är gratis och du får spännande, lokalproducerad fika under programmet.

Bakgrund: Hållbar turism för utveckling:

FN:s generalförsamling har utnämnt 2017 till det internationella året för hållbar turism för utveckling. Ett år då Förenta Nationerna kraftsamlar kring turismen som en katalysator för positiv förändring och i synnerhet på områden som hållbar ekonomisk tillväxt, sysselsättning, miljöskydd, världens kulturarv, fred och säkerhet.

Beslutet att deklarera 2017 till ”the International Year of Sustainable Tourism for Development” förklarade FN:s tidigare generalsekreterare Ban Ki-moon i december 2015 med följande kommentarer:
- Med mer än en miljard internationella turister, som varje år besöker platser runt om i hela världen, har turismen blivit en stark kraft för förändring som gör verklig skillnad för miljoner människor. Turismens potential för hållbar utveckling är betydande.

Under 2017 vill FN främja turismens roll och betydelse inom fem nyckelområden:
• En hållbar ekonomisk tillväxt som inkluderar allt fler.
• Social integration, sysselsättning och fattigdomsbekämpning.
• Resurseffektivitet, miljöskydd och insatser för klimatet.
• Kulturarv och mångfald.
• Ömsesidig förståelse, fred och säkerhet

Dessa områden faller väl in i de regionala strategierna för Skåne och genom våra inspirerande seminarier kommer förståelsen för hållbarhet att öka samtidigt som samverkan mellan innovativa entreprenörsföretag och organisationer i Skåne att förbättras.

Lokal

Norra Vallgatan 70, 211 22 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer