skip to main content

Körkonsert: Rim och Ramsor genom historien

Körkonsert: Rim och Ramsor genom historien

Från Gratis

Plats

Datum

15 sep 2024 18:00 - 19:15

Beskrivning

Konserten bjuder på en blandning av tonsatta texter från engelskt 1600-tal och barnramsor från svenskt 1900-tal. Vi rör oss mellan nonsens och mer allvarligt innehåll. En konsert där vi låter musik av bland annat C V Stanford och John Rutter tillsammans med barnvisor av Alice Tegnér och Georg Riedel ge liv till texter ur livets olika skiften. Musiken tar oss från dåtid till nutid – allt presenterat a capella av kammarkören Felicitas under ledning av Sofia Bengtsson.

Biljetter 175 kr. Barn under 18 år gratis men biljett erfordras.
Biljetter köper du via länken här i evenemanget.

Arrangör

Felicitas är det latinska ordet för lycka - ett passande namn på vår fristående, blandade kammarkör från Helsingborg!

Kören har framfört många av de stora verken, såsom Ramirez’ Misa Criolla, Händels Messias och Mozarts Requiem. Men repertoaren har varit omväxlande och även innefattat musicerande med fina jazzmusiker som Jazzin’ Jacks, Lars Brogård, Bo Stief, Aage Tanggaard, Lars Sjösten och Steve Dobrogosz.

Idag består Felicitas av drygt 20 korister. Vi sjunger en blandad repertoar som spänner över såväl sakral som profan musik, från olika tidsepoker och musiktraditioner. Vi har den äran att dirigeras av Sofia Bengtsson, pianist och musiklärare från Stockholm, som tidigare lett bl.a. Södertälje Kammarkör och After Eight från Helsingborg.

Lokal

Tivolihuset, Östra Parkgatan 2, 263 33 Höganäs

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer