Konst + Musikfestivalen 2016

11 jun 2016 18:00 - 12 jun 2016 02:00

Konstskolan Basis, Folkungagatan 147, 116 30 Stockholm

NY FESTIVAL PÅ SÖDERMALM

Nja, inte helt sant kanske - Konst- & Musikfestivalen börjar bli smått etablerad. För tredje året i rad arrangerar vi i konstskolans Basis lummiga trädgård på Södermalm.

Festivalen blandar den bästa nya musiken med spännande ny konst i en salig eklektisk röra. På menyn står fem liveband, performance med Zirkus Loko-motiv, konstnärer som gör graffiti, ljud- och filminstallationer. Kvällen avslutas med DJ-set inomhus fram till natten.

PÅ SCEN I TRÄDGÅRDEN:

SKRIET

Det vackra och det våldsamma i symbios – så skulle S K R I E T kunna beskrivas. S K R I E T är Isak Sundström och Jacob Frössén. Tillsammans utgör de en hyllad duo, ett suggestivt musikprojekt som bildades som av en händelse när de två vännerna lekte fram låtar på en vind med hjälp av endast en synt, en elgitarr och en stor golvpuka.

PSYKOFANT

Psykofant bildades i Stockholm 2014 och har till sina medlemmars största förvåning smugit sig in i det svenska folkhemmets medvetande och har etablerat sig som en betydande kugge i hjulet hos Stockholms musikscen. Med låtar som Shorelinevänstern, som spelades sporadiskt på P3 och som Fredrik Strage kallade "den mest pantade punklåten sen Mob 47s "Fuck Bowie" har Psykofants agenda varit ett hett debatterade ämne hos kulturkritikerna. Shiva, Tora, Matida, Simon och John spelar i Sveriges farligaste band, fånga dom om ni kan.

Facebook
Spotify

AVEC LUNA

Avec Luna är ett band från Umeå med snart två år i bagaget. Bandet föddes en aprilkväll på en av bandmedlemmarnas vind och sedan dess har de spelat ihop. De fem tjejerna blandar det svenska och det engelska språket med drömska och svävande melodier. De kallar själva sin musik mardrömspop och hoppas på fullt ös och mycket dans!

Facebook
SoundCloud

SAIGON

Saigon har figurerat som ett viktigt inslag på den svenska alternativa popscenen de senaste åren, och med ett gäng turnéer i ryggen har de även fans internationellt. Mörka syntmattor, trubbiga monotona beats och eleganta gitarrer varvas ofta med livfulla melodier. Istället för att vara ett mekaniskt koncept, en noga uttänkt blandning av influenser - är de ett band, ett kollektiv av människor utan någon särskild konstnärlig ledare, med en stark integritet och vilja att experimentera. Färskt material släpps nu i vår och Saigon föds åter igen som en ännu mer starkt lysande stjärna i synthpop-rymden.

Facebook
Spotify
SoundCloud

LUNTGATAN GIRLS

Luntgatan Girls är ett popband i Norrköping med rötterna i Hultsfred. Musiksidan grrrl-collection beskriver musiken som: ”Grym lo-fi casiopop av lika delar gullighet och fuck off-attityd.” 2013 släpptes debut-epn: "vakna somna vakna". och därefter har två singlar släppts, "Tråkig" samt "Håll Käften". "Håll käften" är även vinjettlåt till podden "glädjeflickorna" med bland annat Lady Dahmer.

Facebook
Spotify

KONSTPROJEKT I TRÄDGÅRDEN:

ZIRKUS LOKO-MOTIV

Zirkus Loko-Motiv är en konst & performance grupp som bildades i Berlin 1993. De arbetar ofta i offentliga miljöer och i samspel med publiken. Genom åren har de skapat allt från gigantiska eld-föreställningar till intim poetisk dockteater.

GRAFFITIKONST

EMO
"Vi är 3 kompisar som isperarar varandra till att försöka göra det så roligt som möjligt. I en graffitikultur där det idag finns normer, regler och förutfattade meningar försöker vi tillsammans hitta vår väg."

BOYS
"Jag målar graffiti för att jag måste, det är en del av mig. Jag vill inspirera kvinnor att ta plats och våga ta för sig i mansdominerad kultur. Att måla på väggar är frigörande och ska vara roligt. Fokuserar mer på känslan att måla än på resultatet. Målar gärna naivt och bryter reglerna i traditionell graffiti.att måla än på resultatet. Målar gärna naivt och bryter reglerna i traditionell graffiti."

LJUDINSTALLATION MED H_AW__

"Kliv in i en liten värld bakom baren under festivalen. Det finns plats att sitta ner och betrakta formen som rör sig i rummet, interagera med verket genom lösa pappersloppor eller kliva in i formen och helt låta sig omslutas även ljudligt, i verket finns även första spåret (instrumentalt) av HAWs kommande skiva."

- Helena Arlock W

FILMINSTALLATION: ALVA ROSELIUS

Om kommunikation, och om sömn.

Ord som skrevs för att förklara, försvara och förstå, och ord som bara skrevs i förbifarten. Ord som under en månads tid kommunicerades via sms och som blev till drömmar, missförstånd och sömnlöshet.

Alva Roseliushar har under av broderier tillverkat ett lapptäcke av en månads sms-konversationer som på Konst och musikfestivalen kommer att presenteras tillsammans med en videoinstallation.

DJ-SET (efter 22):

Matriarkatet

Emmy, Ebba, Lina och Gabriella gjorde en grym spelning på festivalen förra året. I år är de tillbaka, den här gången bakom skivspelarna där de kommer bränna av Matriarkatets egna blandade favoriter.

stumm/risberg

stumm/risberg spelar folkhemsindustri! Som en kommentar till ett samhälle som bytt skepnad, ändrat inriktning. Musiken anknyter utan nostalgi och söker se utvecklingen i den nya omgivningen. Musiken kläs i ljus och projektioner av en av Stockholms bästa bildkostnärer i rörlig bild. Alltid live och med i hela processen skapar han nya dimensioner.

Denna kväll vävs allt in i ett Dj-set.

Väl mött medborgare.

Konst- & Musikfestivalen 2016:
Lördag 11 juni • Kl 18.00 - 02.00
Konstskolan Basis • Folkungagatan 147
Barer inne och ute • 18 år
Entré i dörren 150 kr • Förköp 120 kr

Konst- & Musikfestivalen arrangeras av Konstskolan Basis och Studiefrämjandet i samarbete med klubben Heaven Up Here.

Ordinarie

Ej tillgänglig