skip to main content

Konsert med Veronica Öhman-stipendiater

Konsert med Veronica Öhman-stipendiater

Från Gratis

Plats

Datum

7 mar 2024 18:30 - 19:30

Beskrivning

Bitar - Konsert med årets två Veronica Öhman-stipendiater, Julia Bengtson (foto Maya Wahlberg) och Tove Kättström (© Tove Kättström). 

Stipendiaterna presenterar en kväll där deras musikaliska praktiker möts. I programmet presenteras konstmusik och musik med avstamp i den svenska folkmusiken, men också ett utforskande av vad som händer när de två traditionerna korsas. Välkommen till ett musikaliskt rum där nya fragment möter gamla bitar, och där olika traditioner ges möjlighet att forma varandra.

Plats: Julius hus på Södermalm. Konserten startar kl. 18.30 (- ca 19.30). Insläpp från 18, portarna stängs 18.30.

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse förvaltar flera stiftelser och delar årligen ut omkring 100 studiestipendier. Sedan 2022 delar vi ut stipendiemedel från Veronica Öhmans Stipendiestiftelse, som har som ändamål att ”uppmuntra unga kvinnor som utbildar sig inom musik- och kulturområdet”. Stipendiaterna erbjuds förutom stipendiesumman att ge en konsert.

Julia Bengtson studerar för närvarande sin sista termin på kandidatprogrammet i musik vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Tidigare har hon utbildat sig vid Norges Musikkhøgskole i Oslo samt Musikkonservatoriet Falun, och utöver detta innehar hon en examen i musikproduktion från Musikhögskolan Ingesund. Med avstamp i den svenska folkmusiken utforskar Julia Bengtson samklangen mellan fiol, sång och elektronik. På scen får vi se henne blanda sina färdigheter som musiker och instrumentalist med en setup för datorbaserad live-elektronik, med fokuset riktat mot stora och moderna ljudlandskap tillsammans med ett traditionsgrundat melodispråk.

Tove Kättström studerar komposition på masternivå vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har dessförinnan utbildat sig vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt vid Iceland University of the Arts. Med kammarmusik i fokus har Toves musik framförts bland annat på festivalen Nordic Music Days och i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus. Tove experimenterar gärna med små musikaliska delar i sin musik, där detaljrikedom i de olika instrumenten står i centrum. Förutom att komponera undervisar hon även i kulturskolan i komposition och piano. Tove blir färdig med sina studier i juni 2025.

Externa musiker som medverkar är: Elisabeth Nilsson – Flöjt, Lena Jonhäll – Klarinett, Daniel Hormazábal – Piano, Frieda Mossop – Violin och Rebecka Lagman – Cello.

Programblad delas ut på plats.

Lokal

Julius Hus, Bondegatan 21A, 116 33 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer