Kolonien

14 jul 2016 16:00 - 18:00

Nyfiket, Rättviks gammelgård, Sjurbergsvägen 1, 795 32 Rättvik

Välkomna på konsert på Rättviks gammelgård! Idag har Nyfiket äran att presentera Kolonien. Konserten äger rum i Sturladu. Mackor, fika, kaffe och glass finns till försäljning i kaféet.

Kraftfull folkpop med reggaeinfluenser. Så beskriver Kolonien sig själva, vars fyrstämmiga sång och kärnfulla texter blivit bandets signum.

Ett av Sveriges flitigaste band som bara under 2015 backat artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, släppt ett efterlängtat album och åkt på en två månaders europaturné med det uppmärksammade projektet Världens Band, som Kolonien ligger bakom.

Vad som först förenade bandet var deras gemensamma intresse för politik och vikten de alla lade i texterna, som ur ett brett perspektiv lägger sig i samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna. Samt kärleken till folk, pop och roots musik, ur vilken de hämtade mycket av sin inspiration. Med Annas röst och fiol adderat hittade så Koloniens karaktäristiska musik och stämsång hem.

Det ständigt aktuella folkpopbandet Kolonien har en gedigen meritlista som sträcker sig över genrer och gränser. Sedan starten 2010 har dessa fyra musiker i 25-årsåldern spelat med en rad internationella storstjärnor, släppt två album (2012 & 2015) en EP (2013) och turnerat i ett tiotal länder. Med 300 spelningar i ryggen har bandet fått en scenvana och live-närvaro som få band har. För sina album har de prisats som Årets Nykomlingar (Folk och Världsmusikgalan 2013) och omnämnts som framtidens stjärnor (Lira Musikmagasin). Och framtiden ser onekligen ljus ut för dessa fyra musiker som nyfiket och energiskt rör sig framåt i ständig utveckling. Kolonien ska upplevas. Live!

Biljettförsäljningen online stänger fyra timmar innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats två timmar innan konserten börjar.


Ordinarie pris

Stängd

Reducerat pris (student, pensionär, arbetslös eller liknande)

Stängd