skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Klubb vinyl presenterar: Skraeckoedlan w/ Tidal Wave

Eventet är avslutat

Klubb vinyl presenterar: Skraeckoedlan w/ Tidal Wave

Från 180,00 SEK

Plats

Datum

27 nov 2021 21:30 - 28 nov 2021 02:00

Beskrivning

"Klubb Vinyl & Rock’n’roll radio och Blackbird Artists med Make it Sound och Droskan presenterar stolt:

Skraeckoedlan!

Du behöver vara 18 år eller i nykter och städad målsmans sällskap. Insläpp och DJ Krull från 21.30. Det blir hård rock och hårdrock.

Dörrar: kl 21.30

På scen: ca kl 22.00 – 00.30
Ålder: 18 år
Stängning: kl 02.00

Studentrabatterade och pensionär/sjukskriven/arbetslös biljetter finns också på Billetto. Ni kan alla köpa 'rabatterad'

Skraeckodlan (Norrköping, SE)

2009 hördes Ödlans vrål för första gången eka över den skandinaviska tundran, startskottet för ett av de mest ambitiösa och multidimensionella band att träda fram ur nordens skogar på senare år. Från psykedelia och progressiv rock bygger de häpnadsväckande världar fyllda av mystik och kryptozoologiska väsen, sinneslandskap i eskapismens rofyllda tecken. 

Deras senaste och hittills mest fulländade skapelse väntar lockande runt hörnet och kommer i februari månad att släppas lös på jorden. Eorþe (‘Earth’).Earth utspelar sig på 1920-talet och är ett Lovecraft-inspirerat mysterium som filosofiskt berättas genom åtta låtar. Det är en berättelse av sci-fi-författaren Nils Håkansson, specifikt skriven för att musiksättas av Skraeckoedlan. Aldrig tidigare har deras berättande tagit avstamp i ett koncept så tydligt som detta, men det suggestiva narrativ som blivit något av ett signum för bandets låtskrivande färgar historien i vacker gåtfullhet. 

Bandet berättar: “Det här är utan tvekan vårt mest ambitiösa projekt hittills. Det har varit en verklig utmaning att göra Nils verk rättvisa och samtidigt få låtarna att fungera som helhet och var för sig, men ihärdighet och otaliga sömnlösa nätter har resulterat i det mäktigaste vi någonsin skapat.”

Korta fakta:
● Earth är ett samarbete med en svensk författare
● Bandets debut, Äppelträdet (2011), låg på 18:e plats på Sverigetopplistan då det släpptes
● Bandets andra släpp, Sagor (2015), låg på andra plats på Svenska Vinyltopplistan månaden efter släpp
● Kent-covern Pärlor låg 1:a på Spotifys Viral Topp 50 kort efter dess release
● Flertalet turnéer, bland annat som förband till Danko Jones sent 2017
● Över 300 gig runtom i Europa
● Årets band på Dalecarlia Music Awards 2016
● Spelningar ihop med bland annat Kadavar, Orange Goblin, Kylesa, Greenleaf, Monolord

Tidal Wave (Sundsvall, SE)

Tidigt i December 2019 släppte de sin debutplatta “Blueberry Muffin” som snabbt fångade lyssnare och kunde läsas om i diverse musikbloggar på webben, ofta tillägnad tyngre musik. Sammanlagt har bandet i skrivande stund över 350 000 streams på Spotify. Tidal Wave från Sundsvall spelar enligt egen utsago fuzzrock men musiken blev benämnd av Sweden Rock Magazine som ‘stonerfärgad hårdrock’ och tycks dessutom påminna om Seattle-vågens grunge. Nu vill gänget sprida blåbärsprofetian vidare som en löpeld genom landet. Förvänta er tunga riff, härligt ös och kraftfull sång.

I samarbete med Studieförbundet Bilda

Arrangör

UÅ METAL | EST. 2019

Lokal

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer