skip to main content

Klubb Mariama: Bassekou Kouyate & Ami Sacko

Klubb Mariama: Bassekou Kouyate & Ami Sacko

Från 300,00 SEK

Plats

Datum

28 apr 2024 19:00 - 22:00

Beskrivning

Bassekou Kouyate är den obestridde ngoni-mästaren från Mali. Ngoni är namnet på det lutliknande instrumentet som Bassekou spelar, och som finns i olika former i stora delar av Västafrika. Med sitt band Ngoni Ba har han turnerat världen över i snart 20 år, och släppt fem hyllade album. Bassekou blev känd i väst genom Toumani Diabates Trio i början på 90-talet. 2005 formade han bandet Ngoni Ba bestående av Ngoni i olika storlekar, slagverk och sång. Bassekou har ofta hyllats för sina innovationer, och öppenhet inför andra musikgenrer, inte minst amerikansk blues.
Han har mottagit ett stort antal priser och under sin 30-åriga karriär samarbetat med musiker som Bela Fleck, Damon Albarn och Ali Fara Touré.
Till denna konsert på Pygméteatern kommer han med sin fru Ami Sacko, sångerska i Ngoni Ba och en av Malis mest fenomenala röster.
Ami Sacko
har också en lång karriär som sångerska bakom sig.
De två gifte sig i mitten av 90-talet och har turnerat och gjort album ihop sedan dess.

Våren 2024 vänder det äkta paret tillbaka till sina rötter som när de var nygifta och spelade på bröllop i Bamako, genom att släppa en ny platta som duo, "Djudjon". Där omtolkar de musiken som de förvaltar från många generationer före dem.

Insläpp 18, konsertstart 19.

Konserten arrangeras i samarbete med Bida studieförbund och med stöd av Statens kulturråd och Stockholm Stad.

Arrangör

Pygméteaterns Lilla Kulturhus är inne på tionde året - en växande kulturklubb som erbjuder spännande och exklusiva program till en bred publik. Konsertklubben, gästspel av skilda slag, musik, dans och scenkonstföreställningar. Tyngdpunkten ligger på musikutbudet; en ständigt skiftande mix av opera, improvisationsmusik, jazz, visor, världsmusik, flamenco och udda musikaliska möten!

Vi är 12:e BÄSTA SPELSTÄLLET!
LIRA har frågat 56 aktivt turnerande musiker om Sveriges bästa spelställen!
PYGMÈTEATERN kom på 12:e plats! (...efter bara 5 år!). Ett enorm stort TACK till Sveriges bästa musiker!

Lokal

Pygméteatern, Vegagatan 17, 113 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer