Klubb Mariama: African Reggae Night

Klubb Mariama: African Reggae Night

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

30 sep 2023 19:00 - 23:00

Beskrivning

Vi startar höstsäsongen på Pygméteatern med en riktig fest för att fira att vi blivit en riktig förening, och har bjudit ett helt gäng artister.
Kvällen inleds med den senegalesiska slagverkaren Lamine Touré, som sjunger

egna sånger ackompanjerade på en hemmagjord kalimba.

Lamine Touré turnerade under flera år med gruppen Touré Kunda, och har nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter några år i Bryssel.

Därefter blir blir det panafrikansk reggaefest med Mac Gossé från Elfenbenskusten, Klubb Mariamas egna husband och flera gästartister.

Mac Gossé är en annan nyinflyttad artist som innan flytten till Sverige levde och verkade i Bamako, Mali. Han skriver egna låtar på franska, engelska och modersmålet Bété och har bl.a. släppt skivan Wo Peh.

Nana Nkwantabisa från Ghana har tidigare uppträtt på Klubb Mariama som Volta Blues, men han är egentligen mest känd som reggaesångare, under namnet Roots By Nature, och har också släppt flera album och singlar under det namnet.
Akiiki, med rötter i Congo och Uganda, är en Stockholmsbaserad dancehall/afrobeat-artist som samarbetat med bl.a. svenska reggaebandet "Slag från Hjärtat".
Servant E kommer också från Uganda, och skriver reggaelåtar på Luganda och Engelska.
Det blir en färgsprakande kväll med Klubb Mariamas husband som kvällen till ära döpts till Mariama Roots Rockers,
och det kommer också finnas möjlighet att bli medlem i föreningen Klubb Mariama. under denna kväll.Arrangör

Pygméteaterns Lilla Kulturhus är inne på tionde året - en växande kulturklubb som erbjuder spännande och exklusiva program till en bred publik. Konsertklubben, gästspel av skilda slag, musik, dans och scenkonstföreställningar. Tyngdpunkten ligger på musikutbudet; en ständigt skiftande mix av opera, improvisationsmusik, jazz, visor, världsmusik, flamenco och udda musikaliska möten!

Vi är 12:e BÄSTA SPELSTÄLLET!
LIRA har frågat 56 aktivt turnerande musiker om Sveriges bästa spelställen!
PYGMÈTEATERN kom på 12:e plats! (...efter bara 5 år!). Ett enorm stort TACK till Sveriges bästa musiker!

Lokal

Pygméteatern, Vegagatan 17, 113 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer