Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

KLUBB KAJAL: COVENANT + ASHBURY HEIGHTS + ERA LUX

Eventet är avslutat

KLUBB KAJAL: COVENANT + ASHBURY HEIGHTS + ERA LUX

Från 350,00 SEK

Plats

Datum

13 okt 2023 18:00 - 23:59
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Vi upprepar vårens succé med ännu ett KLUBB KAJAL under hösten 2023 - 20-årsjubileum del 2!

För 20 år sedan sipprade för första gången energin av Klubb Kajal in i Sundsvalls skrymslen, källarlokaler och vrår till ljudet av synth, EBM, futurepop och electronica – en tillflykt för vinyl och latex.

Den 13 oktober 2023 händer det igen; Klubb Kajals 20-årsjubileum, del 2! För en kväll är det inte distpedaler och sönderslagna trumpinnar som ger Sundsvall puls – utan synteser, dånande basgångar och glänsande leads. På scenen kommer några av Sveriges största synthpopband sätta Pipeline i gungning och känslan av lust, danssug och gotik kommer sätta klorna i varenda besökare! Tre liveband (Covenant, Ashbury Heights och Era Lux), DJ och två barer på Sveriges äldsta rockklubb!

Tider:
18:00 Insläpp/kök/bar/DJ Daniel Westin

20:00 ERA LUX

21:00 Ashbury Heights

22:30 Covenant

OBS: Åldersgräns 18 år!

Priser:
Medlem 350 kr
Ordinarie 400 kr

COVENANT
Vi kan stolta presentera Covenant, nyss hemkomna från en lyckad USA-turné. De släppte sitt första album 1994 och har sedan dess levererat otaliga hits som är givna inslag på dansgolv runt om i världen. Med sin ständigt växande publik och sitt engagemang för att erbjuda både nyskapande och tankeväckande musik, är Covenant en oöverträffad närvaro inom den elektroniska musikvärlden.

ASHBURY HEIGHTS
Ashbury Heights bildades i Sundsvall 2005 av Anders Hagström och Yasmine Uhlin. Johan Andersson klev in i bandet som uppbackning i livesammanhang 2009.
Sedan debuten med singeln ”Cry Havoc” 2006 har Ashbury Heights släppt fem album och nått in i hjärtat på hundratusentals lyssnare världen över. Bandets glåmiga elektroniska pop präglas av personligt utlämnande texter om vardagliga ting; saker som kan vara svåra att prata om, men som kan kännas befriande att höra någon dela med sig av. Ashbury Heights beskriver sin musik som ”en trygg plats att dela med sig av våra misslyckanden, pinsamheter, sorger, och omöjliga drömmar”.
Under de senaste åren har bandet gett ut sex singlar inför släppet av den kommande antologiskivan ”Ghost House Sessions Vol. 1”; ett album som omtolkar och samlar tidigare outgivet material från bandets 17-åriga karriär.

ERA LUX
Moa och Karl började skapa musik under namnet “ERA LUX” under 2020 med inspiration från DIY-mentaliteten av punkscenen kombinerat med den mångfacetterade världen av elektronisk musik. Musiken landar någonstans mellan det poppiga och det experimentella. De har spelat i Skandinavien och Tyskland, samt släppt tre singlar, ett album, och en EP. De kommande singlarna “SHOCKS!” och “RAVEN BOY” släpps Juni 2023. ERA LUX-soundet/upplevelsen har jämförts med akter som sträcker sig mellan Grimes, Buzzcocks, Björk, Death Grips, Kate Bush, Kite och The Knife.

Evenemanget görs i samarbete med Uma Obscura och Sensus studieförbund Sundsvall. 

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer