skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

KLUBB KAJAL: Ashbury Heights + Priest + Kitka

Eventet är avslutat

KLUBB KAJAL: Ashbury Heights + Priest + Kitka

Från 350,00 SEK

Plats

Datum

1 apr 2023 18:00 - 23:59

Beskrivning

OBS: Åldersgräns 18 år denna kväll.

Tider:
18:00 Insläpp/kök/bar/DJ
19:30 Kitka
20:30 Priest
22:00 Ashbury Heights
23:15 - 01:00 DJ/dansgolv i konsertlokalen


Den klassiska synthklubben KLUBB KAJAL återuppstår och firar sitt 20-årsjubileum på Pipeline! Daniel Westin och Magnus Bylund ligger bakom Klubb Kajal och ställer sig själva bakom skivspelarna för att hålla igång dansgolvet med synth, EBM, electro och annat. Utöver detta kommer kvällen att bjuda på tre liveakter i form av ASHBURY HEIGHTS, PRIEST och KITKA!


ASHBURY HEIGHTS

Ashbury Heights bildades i Sundsvall 2005 av Anders Hagström och Yasmine Uhlin. Johan Andersson klev in i bandet som uppbackning i livesammanhang 2009.

Sedan debuten med singeln ”Cry Havoc” 2006 har Ashbury Heights släppt fem album och nått in i hjärtat på hundratusentals lyssnare världen över. Bandets glåmiga elektroniska pop präglas av personligt utlämnande texter om vardagliga ting; saker som kan vara svåra att prata om, men som kan kännas befriande att höra någon dela med sig av. Ashbury Heights beskriver sin musik som ”en trygg plats att dela med sig av våra misslyckanden, pinsamheter, sorger, och omöjliga drömmar”.

Under de senaste åren har bandet gett ut sex singlar inför släppet av den kommande antologiskivan ”Ghost House Sessions Vol. 1”; ett album som omtolkar och samlar tidigare outgivet material från bandets 17-åriga karriär.

Ashbury Heights har inte spelat i sin hemstad sedan 2006 och är otroligt taggade att för första gången stå på Pipelines scen; en scen som betyder otroligt mycket för alla tre medlemmarna och bidrog till att forma deras kärlek till musiken.


PRIEST

Priest är ett synthband som skapar musik med rötterna i elektroniska drömmars vidsträckthet. Målet med deras mångfacetterade profetia är att säkert vägleda mänskligheten till nästa evolutionära steg - sammansmältningen med maskiner. Den ockulta technopop akten från Sverige, som innehåller exmedlemmar från Ghost, kommer att kasta dig in i neonljuset från 80-talets sci-fi blandat med gotiska ljudlandskap.
Nyligen hemkomna från USA med flera europeiska turnéer och kritikerrosade releaser som ‘New Flesh’ och ‘Cyberhead’ bakom sig har de framgångsrikt skapat en växande fanbase över hela världen.

Missa inte chansen att uppleva ett unikt band på frammarsch! Det senaste albumet ‘Body Machine’ släpptes den 15 juli i år.


KITKA

Kitka är en Sundsvallsbaserad elektronisk popduo som startade sin musikaliska resa i Japan 2018. Sedan dess har det internationella fokuset varit stort och har tagit Kitka världen över för att bygga upp vad de kallar för Kitka-familjen.

Med ett album bagaget släpptes i början av 2022 deras andra: HOUSE OF K. Inför inspelningen av albumet beslutade Frida & Fredrik sig för att arbeta med en rad olika musiker och artister för att forma och måla ljudbilden med fler färger. Från lekfullt melodiösa popmelodier till kristallklara trap-beats hämtar HOUSE OF K inspiration från en mängd olika genrer som tillsammans skapar det unika Kitka-soundet.

Kitka har under 2022 rest med sin musik till bl.a England, Island, Danmark och nu senast Kanada. Deras signum är en energisk liveshow som lämnar få stillasittande!

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer