skip to main content

KLUBB IMPULS: Jernberg/Rasmussen & Barlast

KLUBB IMPULS: Jernberg/Rasmussen & Barlast

Från Gratis

Plats

Datum

7 mar 2024 19:00 - 21:30

Beskrivning

Hej alla fina musikälskare! Nu har det blivit dags för Klubb Impuls-konsert och vårens första musiker att inta scenen. Det blir en blandning av finsk folkmusik och fri improvisation med stora kontraster. Vi presenterar: Barlast och Sofia Jernberg/Mette Rasmussen.

Plats: Fängelset, Kålltorpsgatan 2

Dörrar: 19:00

Första konsertstart: 19:30

Andra konsertstart: ca 20:40

.

.

SOFIA JERNBERG METTE RASMUSSEN

Duon Jernberg/Rasmussen spelar ett sätt att man upplever omfånget från fullhalsig eufori till skuttande, stammande, ömtåliga texturer. Då ser man att samspelet mellan Rasmussen och Jernberg inte avtar ens ett ögonblick. Det är svepande och cirklande; i ena stunden sammanstrålar långa, ojämna utrop som suddar ut distinktionen mellan saxofon och röst för att sedan snurra vidare i olika riktningar igen. De musikaliska två lämnar dock inget åt slumpen, då skapandet av denna slags intuitiva, improviserade ömsesidighet har känslan av att ha formats under många år.

Sofia Jernberg - röst

Mette Rasmussen - saxofon

Lyssna: https://www.youtube.com/watch?v=o3dj3UexPlI

.

BARLAST

Finska ensemblen Barlast bjuder på ett omfångsrikt uttryck som berör lika delar improvisation, folkmusik och jazz. Muriken rör sig från lugnande elgitarr till traditionella toner ur herde-instrumentet mänkeri; från mullret från en ramtrumma till ett fritt kontrabas-solo. Deras inspiration och vision sträcker sig från 1700-talsdanser till tunga andetag i hazmat-dräkter. Barlast består av fyra musiker som spelat tillsammans sedan 2016 och har tidigt omnämnts på internationella showcases för sitt särskilda uttryck.

Philip Holm - double bass

Heikki Hänninen - guitars

Minna Koskenlahti - percussion and flutes

Santte Salonen - woodwinds

Lyssna: https://youtu.be/P_OSrewK2qc

Arrangör

Klubb Impuls är navet i Göteborg för ny spännande jazz- och improvisationsmusik. 

💫 Klubb Impuls arbetar för en mer jämställd och inkluderande musikscen.
💫 Vi är en ambulerande musikklubb arrangerar kontrastrika konserter - i år på Kvarterscenen 2Lång och Kulturhuset Fängelset i Göteborg. 
💫 Här samlas vi som är nyfikna på jazz och improvisationsmusik.

Välkommen att upptäcka och möta fantastisk musik i en go miljö tillammans med oss.

Lokal

Fängelset, Kålltorpsgatan 2, 416 52 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer