skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Klubb DÖD: Cult of Youth + Isolated Youth

Eventet är avslutat

Klubb DÖD: Cult of Youth + Isolated Youth

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

11 nov 2023 20:00 - 12 nov 2023 01:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Klubb Död: Cult Of Youth + Isolated Youth
Datum: 11 november
Venue: Hus 7
Insläpp: 20.00
Live från ca 21.00
Åldersgräns: 18+ år


▲ CULT OF YOUTH - Cult of Youth är ett neofolkband baserat i Brooklyn, NY som leds av grundaren Sean Ragon. Ragon hade varit aktiv i den experimentella punk- och industriscenen på östkusten i över femton år, samtidigt som han drev den hyllade skivbutiken Heaven Street och skivbolaget Blind Prophet Records i Brooklyn. Ragon startade Cult of Youth initialt som ett soloprojekt och släppte en självbetitlad debut-EP såväl som en högst begränsad livekassett med titeln Today Your Love, Tomorrow The World med Axiomata Product 2007 och 2008, samt en fulllängdare med titeln A Stick To Bind, A Seed To Grow with Dais 2008. Med flörtar till Death In June, Current 93, eller Paul Giovannis innovativa soundtrack till The Wicker Man, bestod Ragons tidiga material av akustiska gitarrballader tillsammans med antingen aggressiv sång eller gregoriansk-liknande sånger, ibland ackompanjerade av industriella beats undertill.

Ragon rekryterade så småningom ett mer permanent kompband, och med en ny lineup till sitt förfogande fortsatte Cult of Youth att finjustera och utveckla sitt sound genom att lägga till hypnotiska baslinjer, rytmiska och ibland stamliknande trumslag. Genom att slå samman sina rötter i punk och postpunk med neo-folk-tendenser, började Cult of Youth skapa ett helt unikt och ojämförligt sound när de signades till Sacred Bones för sina kommande LP:s.

https://www.facebook.com/cultofyouth

▲ ISOLATED YOUTH - Isolated Youth framträder som en framväxande kraft på musikscenen, genererandes ett distinkt post-punk-sound med sina rötter i Stockholm. Med en imponerande balans mellan nyskapande och intensiv närvaro, visar de ett balanserat tillvägagångssätt i musikskapandet. De är inte främmande för innovation eller intensitet, vilket har resulterat i ett ljudlandskap som framhäver både djup och emotionell resonans. Detta nyskapande band har med finess skapat en musikalisk atmosfär som både engagerar och berör. Debutalbumet, vars titel ännu väntar på att avtäckas, har tagit form i det dynamiska musiklivet i London. Detta ambitiösa projekt har producerats under ledning av Faris Badwan, den ikoniska frontfiguren från The Horrors. Vid hans sida har Max Heyes, med sin erfarenhet av att arbeta med namn som Primal Scream och Mick Jagger, ljudtekniskt bistått för att försäkra att albumet lever upp till sin potential. Musiken genererar en emotionell kraft som är både djup och medryckande. Det är en upplevelse som omsluter lyssnaren i vackert konstruerade arrangemang, vilka alla bärs av en intensiv närvaro. Det finns ett underliggande futuristiskt element i denna unika postpunk-stil, som är präglad av genreöverskridande influenser. Bandet leds av bröderna William och Axel Mårdberg, vars visionära konstnärliga ledning och starka band fördjupar gruppens dynamik och dess musik. Isolated Youth är mer än bara ett nytt band - de är ett musikaliskt uttryck för en ny generation.

https://www.facebook.com/isolatedyouth

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer