Klubb Ankaret: OUAGA SESSIONS (SIRI KARLSSON + SOLO DJA KABAKO)

8 nov 2018 19:00 - 9 nov 2018 00:00

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Oceanen och Klubb Ankaret presenterar:
OUAGA SESSIONS 
(SIRI KARLSSON + SOLO DJA KABAKO) 


Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 8 november
Tid: 19.00 - 01.00
Åldersgräns: 20 år


Klubb Ankaret presenterar

OUAGA SESSIONS 
(SIRI KARLSSON + SOLO DJA KABAKO) 

I maj 2016 var Siri Karlsson inbjudna till en av Västafrikas största jazzfestivaler Jazz à Ouaga i Ouaga-dougou, Burkina Faso. I dallrande 40-gradig subsaharisk hetta spelade de sin psykedeliska folkmusik från Sverige med stor framgång. Duon uppfyllde också en dröm sedan länge och gick tillsammans med pop- och rockproducenten Jari Haapalainen in i en inspelningsstudio dit de bjöd in några av Burkinas främsta artister och musiker för ett par sessions. Det resulterade i Ouaga Sessions, en EP som kommer att släppas under hösten 2018. Musiken kretsar kring kärnan i svensk och västafrikansk folkmusik där muntliga traditioner, komplexa rytmer och improvisation är starka element. I samarbete med den välrenommerade producenten Jari Haapalainens magiska ngrar har musiken fått sin helt egna dräkt, ett eget sound. 

Solo Dja Kabako - sång, gitarr
Maria Arnqvist - altsax, synthar, sång 
Cecilia Österholm - nyckelharpa, sång 
Seydou Koné - slagverk
Sylvain Dando Pares - bas
Simon Svärd - egitarr 

MUSIKEN 
https://soundcloud.com/sirikarlsson/sets/siri-karlsson-ouagasessions/s-0wg4t 
TRAILER 
https://youtu.be/zNLYG8ippWE 

 “Siri Karlsson mixar folkmusik med synthar till ett förtrollande mörker som inga andra. När musik ger dig rysningar och sveper iväg dig till en annan värld. Wow. En svensk skatt. ” AFTONBLADET

“Framtidens musik ... Det sprakar, väser, omfamnar. Det är musik som visar att traditionell
musik hör hemma i framtiden lika mycket som i det förgångna.” 4/5 DI Weekend, Jan Gradvall


SOLO DJA KABAKO 
Solo Dja Kabako, växte upp i en griotfamilj och blev i tidig ålder nästan helt blind. Han började i tidig ålder försörja sig som musiker och blev snart en populär artist i Burkina. Han sjunger i Mandiguestil, en stil som bl a är populär i Mali och artister som Salif Keita, Amadou & Mariam och Oumou Sangaré har gjort världsberömda. Solo Dja har uppträtt och spelat in album med Ali Farka Touré. Han har fått flera priser, inte minst Kundé d’Or i Burkina Faso (grammis). Till Sverige har Solo Dja med sig två musiker han samarbetet med länge, Seydou Koné på slagverk och Sylvain Dando Pares på bas, en av Burkinas mest kända basister som turnerat flitigt runtom i Västafrika och Europa med olika artister. 

Video - Solo Dja Kabako
https://youtu.be/MuwobedoohY 
https://youtu.be/6UM_cuR-gY4 

SIRI KARLSSON 
Siri Karlsson har med sina fyra album förändrat bilden av folkmusik i Sverige. De har vunnit priser och publiker från skilda genrer genom sitt helt egna sound, avantgardistiskt, konstfullt, lekfullt och gränsöverskridande. Siri Karlsson är Maria Arnqvist på altsax, syntar, elektronik och sång och Cecilia Österholm på nyckelharpa, sång och elektronik. Cecilia har växt upp med folkmusik medan Maria är klassiskt skolad pianist som sedan lärde sig spela saxofon på nattklubbar i Ouaga-dougou. Siri Karlsson skrev ett beställningsverk till den elektroniska festivalen SR/P2 Art’s Birhtday Party 2018, Horror Vacui (uruppfördes på Södra Teatern), som kom- mer att släppas sommaren 2018. 

Music: spotify:artist:6EMgtAWgzWSwrAJ9Pp7aeO 

Video - Siri Karlsson
https://youtu.be/9HecH7djEdI 
https://youtu.be/qYGpHg4OPFQ 
https://youtu.be/kmz4DmW9jbE 

Biljett

Stängd

Medlem

Stängd

Student

Stängd