Klubb Ankaret - Folk & världsmusikklubb - Tappra Mödrars Kapell (Gbg) & Awilas (Gbg)

4 nov 2015 19:30 - 23:00

Kvarterscenen 2Lång , Andra Långgatan 30, 41327 Göteborg

Estradfolkcabaré med mycket humor samt experimentella ljudlandskap med inslag av nordisk folkton och flamenco.

Tappra Mödrars Kapell (Gbg)

- En musikalisk, humoristisk och milt vansinnig konsertkabaré.

Det pyr under parketten och fräser ur folk och fä. Mitt i tillvaron traskar Göteborgsbaserade Tappra Mödrars Kapell vidare i jakten på vardagspassioner och vuxenlivsbevis. I egenhändigt författade och förvånande sånger berättar Tappra Mödrars Kapell om sökandet efter det åttonde underverket och den envisa viljan att byta såväl liv som frisyr.

Tappra mödrar består av Kattis Olsson Lundberg, fiol och sång, Sara Sjödahl, piano och sång, Ulla Andersson elbas och sång och Ebba Westerberg på slagverk. Fyra fullblodsmusiker och estradörer som levererar sin alldeles egna musikaliska och humoristiskt färgade bild av tillvaron. Musik och text som andas varieté, folkmusik och Zetterlundskt vemod. Det är kraftfullt, träffande och egensinnigt.

Röster ur publiken:
"Ni skulle kunna skaka liv i ett bårhus" Vera-25
"Det här var ju KUL!!!" Gudrun Schyman- v
"Er MÅSTE vi ha till Hultsfred" Max -smålänning
"Fan, vilken energi - som nån slags match!" Grabb- 22

Kattis Olsson Lundberg - fiol och sång
Sara Sjödahl - piano och sång
Ulla Andersson - elbas och sång
Ebba Westerberg - slagverk

TMK på Spotify
www.mcv.se/tappra-modrars-kapell

Awilas (Gbg)

- Med fokus på röst och dragspel skapas egna klangvärldar. Experimentellt, oväntat och vackert!

Awilas är en lek med stort allvar, där duon skapar ny musik både i stunden och dessförinnan. Egna texter och kompositioner där röster och dragspel utgör kärnan och den fria improvisationen har en självklar plats. Ett intimt och utforskande poetiskt landskap av ord och ljud, med högt i tak där det stora klingar vidsträckt och det lilla gror och viskar. Förutom röster och dragspel används gitarr, klockspel, loop, kalimba, slagverk och vatten som droppar, och skapar med små medel en stor ljudbild och en egen värld för musikerna och publiken.

Anki Wallgren är sångerskan, låtskriverskan och musikern som med stor nyfikenhet prövar på det mesta som faller henne in oavsett om det handlar om fria improvisationer, flamenco eller svensk folkmusik. Hon letar ständigt efter obrukade sätt att använda sin röst och sina texter.

Larisa Ljungkrona är en dynamisk dragspelerska i vilken genre hon än ger sig in i och hennes influenser spänner över nordisk europeisk folkmusik, fri och modal improvisation liksom mer arkaisk musik. Improvisation och personligt uttryck är hennes grundpelare och hon söker hela tiden efter nya vägar att utmana sitt spel och sitt skapande.

Anki Wallgren - röst, gitarr, loopar
Larisa Ljungkrona - röst, dragspel, klockspel

www.mcv.se/awilas
Awilas på Soundcloud
Awilas på Facebook

Kvartersscen 2långs teaterbar & restaurang har öppet mellan 17.30 - 23.00

Ordinarie

Stängd

Medlem

Stängd

Studerande

Stängd