Klubb Ankaret - Folk & världsmusikklubb - Nordisk folkmusikafton

18 nov 2015 19:30 - 23:00

Kvartersscenen 2Lång, Andra Långgatan 30, 41327 Göteborg

Nordisk folkmusikafton (SE/NO/FI/DE)

Höstens Klubb Ankaret avslutas med de tre fenomenala grupperna Suo, Ulvsand & Hjertland och Secret Carpet Club. Det blir en helkväll med nyckelharpa, fioler, bouzouki, flöjter, loopar, kantele, autoharp och mycket mer som smeker, groovar och lockar till eufori och sprittande danslust! Efteråt finns det stor risk för jam så tag med dig instrument...

Suo (FI)

Energisk och kraftfull finsk runosång

Suo´s musik gräver djupt i den arkaiska finska runosångens landskap; det rika språket i kalevalans poesi, de fascinerande myterna, kantelens eviga flöde. Utfört av denna skickliga trio kommer den glömda musiken till liv en gång till; Roope Aarnios energiska gitarrspel, Emilia Lajunens flinka fiol och Veera Voimas kraftfulla röst tar dig med på en oförglömlig resa.

Roope Aarnio - 12-strängad gitarr, röst
Emilia Lajunen - 5-strängad fiol, nyckelharpa, röst
Veera Voima - röst, 10-strängad kantele, flöjt, ramtrumma, shaker

www.suomusic.net

Ulvsand/Hjetland (SE/DE)

Traditionellt och nyskrivet i ett elektroniskt, sprudlande och harmoniskt rum av närvaro

Den svenska bouzoukispelaren Jens Ulvsand och den dansk/norske sångaren Jullie Hjetland startade med att spela tillsammans i den framgångsrika gruppen ”Kryss” och mycket snabbt fann de två en gemensam klang i den nordiska tonen. Ulvsand & Hjetland förmår genom sin kärlek till den nordiska traditionen, med svävande elektronik, röst, bouzouki och andra instrument, att skapa deras helt egna musikaliska språk.

Med musikaliteten starkt influerad av deras egna rötter, och en djup respekt för nordisk folkmusiktradition-kombinerat med eget nyskrivet material, ger de publiken ett sprudlande, harmoniskt rum av närvaro.

Jens Ulvsand - bouzouki, looping, röst
Jullie Hjetland - röst, Looping, autoharp

www.facebook.com/UlvsandogHjetland

The Secret Carpet Club (SE/NO)

En romantisk tillbakablick med vinden från väst i seglen!

Den skandinaviska folkmusikgruppen The Secret Carpet Club består av tre egensinniga musiker som var och en kombinerar en djup förankring i den lokala traditionen med ett stark personligt uttryck. Låtspelet och sångerna från Västsverige och Norge vävs ihop till en hemlig värld där skandinaviska klanger möter ett modernt sound. Musiken är en romantisk tillbakablick med vinden från väst i seglen!

Emma Johansson - röst, flöjter
Carl Nyqvist - fioler, röst
Vidar Skrede - gitarr, fiol, röst

www.vidarskrede.no/secretcarpetclub.php

Kvartersscenen 2långs teaterbar & restaurang har öppet mellan 17.30 - 23.00

Ordinarie

Stängd

Medlem

Stängd

Studerande

Stängd