Klubb Ankaret - Folk & världsmusikklubb

7 okt 2015 19:30 - 22:00
Superarrangör
Biljetter 50,00 SEK - 100,00 SEK
Biljetter 50,00 SEK - 100,00 SEK

Old Time Punk möter nyskrivet och traditionellt
Lisas (Sthlm) - Innerligt och virtuost finlir i en väv av folkton, barock och tango.
Six String Yada (Örebro) - Sprallig Old Time Punk

Lisas - Innerligt och virtuost finlir i en väv av svensk folkton, tango och barockmusik, traditionellt och nyskrivet.

Idén om ett samarbete hade existerat som ett frö i deras tankar en längre tid. Både Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Eriksson Långbacka, accordeon, hade nämligen från varsitt håll fått höra: ni borde spela tillsammans! På en blåsig pir i Kroatien fick de äntligen chansen att mötas vid EBU:s radiosända festival 2011. Lisas bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser. Repertoaren består av traditionellt och eget material som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango m.m. Duon framträder både i Sverige och utomlands och har samarbetat med bl.a. violinisten Gjermund Larsen, stråktrion Zilliacus/Persson/Raitinen, Danska Radions Kammarkör och artister som Sofia Karlsson, Sofie Livebrant och Lena Willemark.

Lisa Rydberg är den första som på Kungliga Musikhögskolan studerat en kombination av folkmusik och barockmusik på Individuell studiegång. Därefter gick hon Diplomutbildningen på barockfiol. Numera är hon frilansande musiker med ett brett register och hörs bl.a. med Lisas, Gunnar Idenstam (Bach på svenska), Jul I folkton, improvisationsgruppen Ritualia och i Sofia Karlsson band. Lisa har även gett ut fem skivor i eget namn. År 1999 erövrade hon titeln Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris samt Spel Stinas medalj.

Lisa Eriksson Långbacka rör sig inom många genrer men har sin utgångspunkt i folkmusik. Hon är utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm och har samarbetat med artister Tomas Ledin, Lena Willemark, Sofie Livebrant, Norrbotten Big Band m.fl. och är även verksam inom scenkonstområdet, senast i Cabaret vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och som kapellmästare för Cullbergbalettens 11th Floor. Lisa utsågs våren 2015 till Årets dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund.

Lisa Rydberg - fiol
Lisa Eriksson Långbacka - dragspel

www.lisarydberg.com
YouTube: Live på Teater Slava

Six String Yada - Sprallig oemotståndlig old-time-punk.

Six String Yada spelar hårt drivande oldtime, där man väljer att ta influenser från bandmedlemmarnas kunskaper från andra genrer. Traditionella fiddletunes och gamla sånger från de appalachiska bergen blandas med tolkningar av punklåtar samt en kompsektion som hittar nya vägar från det traditionella. Rootsmusik med blandade rötter!
Six String Yada har funnits i två år. Redan efter två månader var första skivan inspelad, och ytterligare tre månader senare fick de skivkontrakt hos Rootsy. Nu har de spelat in sin andra skiva som kommer till hösten 2015, traditionellt, blandat med okonventionella covers samt egenskrivet material.

"Jag lägger mig platt för Six String Yada. Jag är helt såld. Det här är musik när den är som allra roligast. Sprallig, skicklig och spelglad. Ett melodistarkt lyckopiller som klarar av att pigga upp även i det mörkaste mörker."
- Pierre Eriksson, Lira

Erling Bronsberg - banjo & sång
Agnes Brogeby - fiol & sång
Jonas Bleckman - cello & sång
Simon Nyberg - gitarr & sång

www.sixstringyada.com

YouTube

"Don't Let Your Deal Go Down"
"Ritual"

2lång bar & restaurang har öppet mellan 17.30 - 23.00

Profile picture
2lång Kvartersscen

För att komma in på 2Lång som publik på någon av våra föreställningar och officiella tillställningar behöver du i entrén uppvisa vaccinationsbevis tillsammans med giltig ID-handling.
Detta gäller från och med den 9 december 2021 och framåt, alla över 18 år.

Du hittar ditt bevis på www.covidbevis.se


Kvartersscenen 2lång är en teaterscen för underhållning, musik, improvisationsteater och massa annat. Här finns bar, mat och en riktigt gô stämning. En kvartersscen, helt enkelt!

2lång har även humorskola och kurser i improvisationsteater.

Eventet är avslutat

Klubb Ankaret - Folk & världsmusikklubb

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.