Klubb Ankaret - Folk & världsmusikklubb

11 maj 2016 19:30 - 22:00

Kvartersscenen 2Lång, Andra Långgatan 30, 41327 Göteborg

Svensk countryblues från Malung och Amerikansk folk/pop/rock från Göteborg

Säsongsavslutning med amerikansk-svenska förtecken. Det svenska countryblues-hoppet Shoutin' Red framför prewar-blues, old-time folk och gospel så att det knottrar sig på huden och Woodsfolk indie-folk med skön stämsång och lekfullt gitarrspel.

Shoutin' Red - Det svenska countryblues-hoppet!

Shoutin' Red har kallats för "det svenska countryblues-hoppet" och framför prewar-blues, old-time folk och gospel. Med sin ärliga och känslosamma röst som ett eko av den gamla amerikanska musik som inspirerat henne, spelar hon ett rytmiskt och lekfull fingerplockspel som influerats av Memphis Minnie, Leadbelly, och nutida musiker som Jerron Paxton och Frank Fairfield. Under mindre än ett år har Shoutin' Red spelat på Åmål Blues Festival, (där hon fick Junior Blues Prize) spelat på den legendariska jazzklubben Fasching två gånger varav en gång med Bill Öhrström på munspel, och släppt sitt debutalbum "Introducing: Shoutin' Red" på svenska skivbolaget Rootsy, producerat av bluesveteranen och trummisen Bosse Skoglund.

Felicia Jangard Nielsen - sång och gitarr

www.shoutinred.com

Woodsfolk - Kärva kluster mynnar ut i skönsång likt rännilar förenas till en bäck

Långsamt vaknande natur, resans lunk, stormen nalkas, rötter i lågor! Klassiska motiv och pastischer får nya ansikten.

Woodsfolk musik kan beskrivas som organisk, starka melodier förenas med kontrastrika arrangemang. På grund av att de många karaktärsfulla rösterna ges individuellt utrymme kan musiken byta skepnad och tyngdpunkt i sitt uttryck.

Texterna uttrycker upplevelsen av ovisshet och tristess, rastlösa själar som till synes har allt tillgängligt men saknar mening. Men som en hyllning till Sisyfos och hans gelikar är kanske det brokiga och ofullständiga det vackraste vi har.

"Göteborgsbaserade WoodsFolk gör akustisk musik fylld av stämsång och lekfullt gitarrspel, och lånar lika mycket av sextiotalets americanahjältar som av nyare alt.folk i stil med Fleet Foxes."
- HYMN.SE

Erik Wood – gitarr, sång
Jonathan Hilli – gitarr, mandolin, sång
Tove Brandt – kontrabas, sång
Hampus Johansson – slidegitarr, sång

www.facebook.com/woodsfolk/

Kvartersscenen 2långs bar & restaurang har öppet mellan 18.00-23.00
Vår meny hittar du här!

Ordinarie

Ej tillgänglig

Medlem

Ej tillgänglig

Studerande

Ej tillgänglig