Klubb 20TAL: En dum kväll

Eventet är avslutat

Klubb 20TAL: En dum kväll

Plats

Datum

16 mar 2022 19:30 - 17 mar 2022 00:00

Beskrivning

Välkommen till en helkväll i dumhetens tecken! Kopplat till 20TAL:s tidskriftsnummer om Dumhet bjuder vi in till samtal, läsningar, musik och barhäng för att diskutera hur fenomenet ter sig i konst, litteratur och samtidsdebatt, på såväl systemkritisk som individuell nivå.

Dumheten rör sig fritt inom alla områden: politiken, företagandet, idrotten, kulturen – man kan stöta på den i mataffären såväl som i tvättstugan. Den kläs i olika kostymer, men kan också avklädas och stå naken.

I slutändan står vi så med den högst relevanta frågan: hur dum får man egentligen vara?

Medverkar under kvällen gör bland andra Lars-Erik Hjertström Lappalainen, konstkritiker och författare, i samtal med konstnären Iris Smeds. Vi får även höra läsningar från poeten och konstnären Vida Lavén och musik från det performativa queerpunkbandet Kulturprofilerna. Fler medverkande TBA.

Arrangör

20TAL arrangerar en rad litterära evenemang såsom Klubb 20TAL, Poesifabriken med flera. Sedan 1997 arrangeras varje år Stockholm Internationella Poesifestival på huvudstadens främsta scener – Dramaten, Stockholms stadsteater, Södra teatern, Kungliga Konstakademien och Nobelmuseum.

Lokal

Scalateatern Scalateatern, Wallingatan 32, 111 24 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.