skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Klubb 10TAL – litteratur, performance, samtal, mingel, fest

Eventet är avslutat

Klubb 10TAL – litteratur, performance, samtal, mingel, fest

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

10 okt 2018 19:30 - 11 okt 2018 01:00

Beskrivning

Mask. Ikläder du dig mask för att gömma dig, synas eller för att framhäva vem du egentligen är?

Masken som konstnärlig och kulturell företeelse. Under en helkväll samlar 10TAL författare, forskare och konstnärer kring olika perspektiv på "maskering" och "demaskering". Release för 10TAL nr 31, MaskSpecialerbjudande: förbeställ numret för 130 sek och få fri entré på köpet. Detta erbjudande gäller enbart via förköp hos billetto.se – numret hämtar du på plats.

Kristoffer Leandoer, författaren bakom hyllade essäboken Mask – Litteraturen som gömställe (Pequod press), i samtal med Loretto Villalobos, scenkonstkritiker och doktorand i etnologi. Läsningar av författarna Mara Lee, aktuell med uppmärksammade diktsamlingen Kärleken och hatet (Bonniers), och Wera von Essen, aktuell med En debutants dagbok (Modernista). Framträdande av dragshowdrottningen Inga Tvivel. Youtubestjärnan Thomas Sekelius berättar om sin relation till smink utifrån självbiografiska Two faced (Bonnier fakta).

Läs mer om de medverkande nedan!

Kristoffer Leandoer 

Foto Marcus Johansson

Kristoffer Leandoer, författare, översättare, litteraturkritiker, debuterade 1987 med diktsamlingen Dykarklocka (Legenda). Allt viktigt om poesi har han lärt sig av böner, hymner, gudstjänster och gravar i Sverige, Frankrike, Vitryssland och Vietnam. I höst är han aktuell med boken Barn. En essä om det förlorade paradiset(Pequod press), ett slags uppföljning till Mask, var i han undersöker barnens roll i skönlitteraturen och blottlägger en pedofil litterär praktik där barnen systematiskt används till att legitimera vuxnas begär, nostalgi och dödsdrift.

Loretto Villalobos

Foto privat

Loretto är frilansande scenkonstkritiker för bl. a. Expressen och UNT. För närvarande doktorerar hon i etnologi, med utgångspunkt i minnen om den chilenska diktaturen och exilen och hur dessa gestaltas i individuella levnadsödesberättelser. För Expressen Kultur har hon uppgett att hennes hemliga superkraft är att hon är immun mot "spoilers" eftersom att hon genomskådar berättelsers händelseförlopp och vändningar långt innan de har skett.

Mara Lee

Foto Märta Thisner

Mara Lee är verksam som forskare vid Kungliga Konsthögskolan, och har undervisat på Biskops Arnös författarskola i många år. Hon har givit ut de två uppmärksammade diktsamlingarna Kom och Hennes vård, debuterade som romanförfattare på Albert Bonniers Förlag 2007 med internationellt uppmärksammade Ladies, som 2011 följdes av Salome för vilken hon belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris och Per Olov Enquists pris. Hon har även översatt den kanadensiska poeten Anne Carson.

Robert Fux

Foto: Christian Hagward

Skådespelaren, dragartisten och makeupartisten Robert Fux är aktuell som Bertha von Suttnershjältinna Martha i Kulturhuset Stadsteaterns hyllade uppsättning av Ned med vapnen! Under Klubb 10TAL medverkar han, till vår stora glädje, med Pop up Powder Poetry ur kosmetikbroschyrer.

»Fux är monologernas mästare ... makalös med sin precision och textkänslighet, sin enorma minneskapacitet och sin sparsamma underförstådda ironi« DN

Wera von Essen

Foto Matti Koli

Wera von Essen debuterade med romanen En debutants dagbok våren 2018, vilken väckte stor uppmärksamhet på kultursidorna, om karaktären Wera von Essen som försöker debutera. När romanen blir refuserad ger hon i stället ut en dagbok om den misslyckade debuten. Boken benämns "roman” av förlaget, men har otvetydigt många skärningspunkter med författarens eget liv – kan det sägas vara ett slags förklädnad att konstruera en romankaraktär av sig själv, att gömma sig genom att gå ut på scen? Att tala sant genom att hitta på, eller tvärs om? Anna Lundvik skrev i Sydsvenskan om romanen: “Med denna arroganta skildring av självhat och misslyckande skräller von Essen in i Litteratursverige med en ovanligt styv debut.”

Inga Tvivel


Foto Jasmine Storch

Inga Tvivel är dragshowartisten som uppträtt kors och tvärs i Sverige såväl som utomlands de senaste 20 åren – alltifrån QX-galor till olika Pride-evenemang, via operaföreställningar och egna nattklubbsshower. Hon är en flitigt anlitad konferencier, pianist och klädmakare. För tillfället uppträder hon i den rikstäckande föreställningen "Bland Drakar och Dragqueens", uppmärksammad i tidningar, tv och radio, i vilken hon och hennes kollegor besöker bibliotek och läser sagor för barn.  

Thomas Sekelius

Foto Olle Norgren / United screens

Smink är roligt! Smink är en konstform! Smink är för alla! Thomas slog igenom med sina personliga och inspirerande sminkvideor på Youtube och är verksam som musikartist, modell och föreläsare. Han är aktuell med boken Two faced (Bonnier fakta) om hur du med hjälp av makeup kan experimentera med ditt utseende. 

Arrangör

20TAL arrangerar en rad litterära evenemang såsom Klubb 20TAL, Poesifabriken med flera. Sedan 1997 arrangeras varje år Stockholm Internationella Poesifestival på huvudstadens främsta scener – Dramaten, Stockholms stadsteater, Södra teatern, Kungliga Konstakademien och Nobelmuseum.

Lokal

Scalateatern Scalateatern, Wallingatan 32, 111 24 Stockholm

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer