skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Kinas kommunistiska parti vid 100

Eventet är avslutat

Kinas kommunistiska parti vid 100

Från 80,00 SEK

Beskrivning

Det kinesiska kommunistpartiet, KKP,  grundades av en handfull personer i Shanghai i maj 2021. I juli firade partiet med dess drygt 90 miljoner medlemmar 100 år. 1949 blev rebellerna makthavare, och sedan Deng Xiaopings "reform och öppning" år 1978, två år efter Maos död, har landet utvecklats till världens nästa största ekonomi med hightech som tillväxtmotor och största handelsnation. Sovjetväldet rämnade men efter Kinas "1989" vid Himmelska fridens torg i Beijing konsoliderade partiet makten, samtidigt som västvärldens ekonomiska system "imiterades"

Partiet har uppenbarligen visat betydande anpassningsförmåga, men repressionen  har tilltagit och spänningarna mellan den fördjupade kontrollstaten och behovet av förnyelse växer. Under Xis år vid makten har "stabiliteten" blivit ett allt mer överordnat mål, samtidigt som decennierna av global  konvergens övergått i djupnande säkerhetspolitisk divergens och skärpta motsättningar.

Vart är KKP på väg?

Medverkande:
Börje Ljunggren, tidigare Sveriges ambassadör i Kina, författare till flera uppmärksammade böcker och debattör om Kina
Torbjörn Lodén, professor emeritus i kinesiska språket och kulturen vid Stockholms universitet
Malin Oud, Kinakännare och chef för Raoul Wallenbergsinstitutets Stockholmskontor.

Lokal:
Katasalen, plan 1

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF huset ABF huset, Sveavägen, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer