Kick-off för projektet "Se Din Konst"

Eventet är avslutat

Kick-off för projektet "Se Din Konst"

Plats

Datum

2 dec 2021 12:30 - 16:20

Beskrivning

Varmt välkommen till KICK-OFF för projekt “Se Din Konst”!

Om projektet:

“Se Din Konst” är ett treårigt projekt som finansieras av Allmänna ArvsfondenABF MittSkåne är projektägare och Kulturföreningen MedVind är genomförande samarbetspartner.

Projektet ska lyfta, samla och synliggöra barns konst och kreativitet genom att skapa en digital samlingsplats, offentliga samlingskonstutställningar, nätverk och referensgrupper. Initialt kommer fem olika samarbetspartners i mellanstora och mindre kommuner i Skåne att samarbeta kring lokala konstprojekt som t.ex. museiverksamhet, kulturskola, bibliotek, Skapande Skola och inom olika teman och uttryck. Samarbetet utökas med fler kommuner under projekttiden.

Varje år under projekttidens gång skapas även en samlingskonstutställning som knyter an till Bästa Biennalen, en etablerad konstfestival i södra Sverige. År tre ska det finnas en etablerad modell för samarbete mellan olika kulturaktörer i skånska kommuner kring samlingsutställningar för barns konst så att det blir lätt för ytterligare kommuner att ansluta sig till nätverket.

Om utställningsplattformen:

Lunds kommun har bidragit med Innovationsstöd för vidareutveckling av en utställningsplattform för vandringsutställningar. Christian Svensson från Lunds Öppna Verkstad fick uppdraget att göra plattformen mer användbar och lätthanterad.

Utställningsplattformen kan användas till utställningar av konst, design, hantverk och annat.

Om Lisa Ewald:

Lisa Ewald jobbar med serieteckning och illustration, men också med grafisk design samt måleri med pensel och sprayburk. Hon har skapat boken som delas ut under årets Bästa Biennal

Program

12.30 - 13.30 Drop-in vegansk lunch / rundvisning på Stenkrossen.

13.30 - 14.00 Presentation av “Se Din Konst”. Projektledarna Liga Lagzdina och Lone Bach Borius från Kulturföreningen Medvind samt Cecilia Mallard från ABF MittSkåne.

14.00 - 14.20 Presentation av utställningsplattform. Liga & Lone intervjuar hantverkaren Christian Svensson.

14.30 - 15.30 Workshop med Lisa Ewald

15.40- 16.20 Fika & mingel


Arrangörer: Kulturföreningen MedVind och ABF MittSkåne med stöd av Lunds Kommun.

Arrangör

Kulturföreningen MedVind finns i Lund på Stenkrossen och i Burlöv vid Kronetorps Mölla. 

MedVinds syfte är att låta människor mötas via skapande, kreativa och fördjupande samtal och aktiviteter. Vi verkar för ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Föreningen vill medverka till att synliggöra barns och ungdomars olika kulturella och konstnärliga uttrycksformer.

Lokal

Stenkrossen Stenkrossen, Kastanjegatan 13, 223 59 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.