Kebnekajse + Merit Hemmingsson

28 jul 2019 17:00 - 23:59

Far i Hatten, Folkets Park, 214 36 Malmö

En helkväll på Far i Hatten med legendarerna Kebnekajse och Merit Hemmingsson!

Söndag 28/7

Dörrar 17:00

På scen från 18:30

250kr + förköpsavgifter

Far i Hattens bar och restaurang är öppen hela kvällen

Kebnekajse - Ett synnerligen klassiskt och originellt band. Kebnekajse har varit och är fortsatt ett av de mest stilbildande banden i Sverige och utomlands. När deras tunga version av Horgalåten drog fram på oräkneliga musikfester gick ringdansen runt så att hippiehåren fladdrade och knätofsarna rök.

Nu precis precis som då kommer de att låta sitt omisskännliga sound pulsera på Far i Hatten. Tungt och tight, lätt och luftigt.

Välkommen till en annorlunda ljudupplevelse!

Sättningen är original

Kenny Håkansson- Elgitarr, Sång, Göran Lagerberg- Elbas, Mats Glenngård- Violin, gitarr, Thomas Netzler- Elbas, Pelle Ekman–Trummor, Hassan Bah –Timbales, djembe, percussion

Merit Hemmingsson - The Queen of Swedish Hammond Folk Groove!

Det är med stolthet och glädje vi presenterar Merit Hemmimgsson för första gången på Far i Hattens dansbana!
Merit fick sitt genombrott med skivan Huvva! - Svensk Folkmusik på Beat, där hon samarbetade med flera av Sveriges främsta musiker. Inte minst Jojje Wadenius gav karaktär till flera låtar med sitt unika och svängiga basspel, samt ett och annat gitarrsolo. En gyllene kombination med Merits svänga Hammond-lir
En ny musikstil blev uppfunnen. Svensk folkmusik i kombination med funk, soul och beat! Skivan följdes av en rad skivor i samma stil under 70-talets första hälft och Merit blev ett stort namn på den svenska musikscenen.

Musikaliskt ändrade Merit inriktning något under 80-90 tal, men i takt med att intresset för Merits gamla musik och flera låtar började spelas på dansgolven, inte bara i Sverige, utan även runt om i världen så började även Merit åter snegla åt Hammond-folk-groovet.
2002 gästade hon The Ark på Hawaii-scenen vilket resulterade i att Merit och The Ark spelade in en låt tillsammans - Näsflöjtstrall från Uråsa - till Merits kommande album.
2005 släpptes samlingsskivan: Merit - The Queen of Swedish Hammond Folk Groove! Och på senare år har Merit haft lyckade samarbeten med den Gotländske producenten Tobias Fröberg. 2014 släpptes skivan Hommage till Jan, som var en hyllningsskiva till pianisten Jan Johansson. En skiva där Merit gjorde sina egna tolkningar av Jan Johanssons mest kända låtar.
Merit har precis släppt en ny låt, Peace, där hon samarbetar med Ane Brun, Jennie Abrahamsson, Linnea Olsson och Jonna Löfgren.

Med sig till Far i Hatten tar hon trummisen Ola Hultgren. Tillsammans framför de pärlorna från Merits svängiga musikskatt. Likt ett Hansson & Karlsson i en svängig folk-groove version.