Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Kayhan Kalor & Kiya Tabassian @ Clandestino Festival

Eventet är avslutat

Kayhan Kalor & Kiya Tabassian @ Clandestino Festival

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

29 aug 2021 19:00 - 20:00

Beskrivning

Kayhan Kalor

En av Irans största musiker och kompositörer i modern tid. Kayhan Kalhor föddes i Teheran till kurdiska föräldrar och redan som trettonåring spelade han i den nationella radioorkestern. Samtidigt studerade han persisk radif såväl som kurdisk och turkmensk musik.

Vid sjutton års ålder avbröts karriären abrupt i och med den iranska revolutionen. Ensam med bara en resväska och sitt favoritinstrument, en kamancheh, gick han till fots hela vägen till Italien.

Senare flyttade han vidare till Nordamerika, där nya musikaliska möten och möjligheter öppnade sig. Med cellisten Yo-Yo Ma vann han en grammy för det gemensamma projektet Silkroad Ensemble. Han har också skrivit filmmusik och samarbetat med bland andra koramästaren Toumani Diabaté, jazzpianisten Rembrandt Frerichs, Kronos Quartet och New York Philharmonic.

Kiya Tabassian

Kiya Tabassian är en setarspelare och kompositör. Vid 14 års ålder emigrerade han med sin familj från Iran till Quebec. Han studerade komposition, samtidigt som han fortsatte förkovra sig i persisk musik på egen hand. Senare grundade han Constantinople, en ensemble med fokus på tidig musik från Medelhavet och Mellanöstern. Hans talanger som kompositör har gett lett till uppdrag för Montreal Symphony Orchestra, Nouvel Ensemble Moderne och Europeiska radio- och TV-unionen. Han har också komponerat för dokumentär- och långfilmer.

Enskilda biljetter fylls på i takt med rådande restriktioner.
Fri entré med festivalpass <3

Lokal

Skeppet (Sjömanskyrkan) Skeppet (Sjömanskyrkan), Amerikagatan, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck Mer