skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Kärlek och duvor av Oscarsbelönande regissören Vladimir Mensjov

Eventet är avslutat

Kärlek och duvor av Oscarsbelönande regissören Vladimir Mensjov

Från 90,00 SEK

Plats

Datum

10 mar 2019 17:00 - 19:00

Beskrivning



KinoRuriks 20:e jubileumsår fortsätter på samma höga nivå som det inletts och vi nöjer oss inte med att bara visa den ryska kultfilmen Kärlek och duvor av Oscarsbelönade Vladimir Mensjov, utan vi har också äran att gästas av en av Sveriges främsta visdiktare, Jan Hammarlund, som innan filmvisningen kommer göra en unik tolkning till gitarr av de ryska poeterna Jesenin, Isakovskij-Sacharov och Julij Kim.
Kärlek och duvor är en legendarisk och kritikerrosad romantisk komedi från år 1984, tillika det årets mest sedda biofilm i Sovjetunionen, med hela 51 miljoner sålda biobiljetter. Vladimir Mensjov har regisserat flera andra stora filmer, bl.a. "Moskva tror inte på tårar" som år 1981 fick en Oscar för bästa utländska film. Kärlek och duvor bygger till stor del på episoder ur regissörens eget liv och spelades i huvudsak in i ryska Karelen och georgiska Batumi. Filmen visas på ryska och är textad på engelska.
Jan Hammarlund blev berömd redan under 70-talet, inte bara genom att skriva flera kända visor och sånger, utan också för att på allvar utmana och prägla den svenska proggscenen. Jan har turnerat över hela världen och blev år 2004 invald i Svenska visakademin.

Datum: söndagen den 10 mars

16:00 Entrén öppnas

16:30 Sång och musik av Jan Hammarlund

17:00 Filmvisning – Kärlek och duvor

Arrangör

KinoRurik är en rysk filmfestival som vill bjuda publiken på ett stycke ryskt filmskapande genom att visa en spännande blandning av olika premiärfilmer, nyproducerade och klassiska. Alla långfilmer är textade på engelska eller svenska. KinoRurik är Nordens största forum för rysk film sedan 1999. КиноРюрик - это фестиваль российского кино, предлагающий своим зрителям окунуться в атмосферу русского кинематографа и насладиться просмотром качественных картин, как недавно вышедших, так и ставших уже классикой. Все фильмы, показываемые на фестивале, сопровождаются английскими субтитрами. КиноРюрик является самым большим форумом российского кино в Скандинавии с 1999 года.

Lokal

Filmhuset, bio Mauritz Filmhuset, bio Mauritz, Borgvägen 1-5, 11553 Stockholm

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer