Hoppa till huvudinnehåll

KAOSfest 9-10 augusti

KAOSfest 9-10 augusti

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

9 aug 2024 18:00 - 10 aug 2024 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

En tvådagars alternativmusikfestival, av unga – för unga. Tio band på två kvällar! 

OBS: Ingen bar/kök denna helg, enbart café.

FREDAG 9 AUG
17:00 Insläpp/café
18:00 Skintear
19:00 Fattig Aristokrat
20:00 Lethality
21:00 Kjells Bänk
22:00 Sabancaya

LÖRDAG 10 AUG
17:00 Insläpp/café
18:00 Necshot
19:00 Three Dead Fingers
20:00 Kimaera
21:00 Chaos In Control
22:00 Retribution

Priser:
Medlem ungdom 13-21 år: 50 kr/dag, 80 kr för tvådagars
Medlem vuxen: 150 kr/dag, 250 kr för tvådagars
Ej medlem: 250 kr/dag, 400 kr för tvådagars
(Medlemmar under 12 år går in gratis i målsmans sällskap)

Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2024 i entrén

Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

THREE DEAD FINGERS (Västerås)
Three Dead Fingers är en Progressiv/Melodiskt Death Metal-kvartett från Västerås. Trots deras unga ålder har de redan hunnit uppnå flera milstolpar, samt slipat på sitt unika sound i 8 år. De har tidigare släppt två album, och är nu aktuella med sin tredje och mest mytomspunna skiva ”For the Next Species” som släpps successivt under året. Med tre färska singlar ute, ”Yamaa”, ”9 Apes” och ”Pest the Rose” banar bandet vägen för en hård, melodisk, svängig och psykedelisk upplevelse!
Spotify

LETHALITY (Umeå)
Lethality, ett från start groove metalband som börjat röra sig mer åt death metal genren. Grundat i Umeå och har nyligen släppt sin nya EP ”Cerberus”.
Spotify

KJELLS BÄNK (Skellefteå)
”We are Kjells Bänk – you are not.” Devisen kommer från Skelleftebandet Kjells Bänk. Bandet träffades första gången i Kulturföreningen Mullbergets lokaler i november 2021. ”Om inte Kulturföreningen funnits, kanske vi aldrig träffat varandra” konstaterar medlemmarna. Första giget för dessa killar skedde i mars 2022. Sedan dess har Kjells Bänk gjort ca: 45 spelningar, mestadels uppe i norr men även en turné till Stockholm, Uppsala och Farsta har man hunnit med. Killarna kommer under sommaren att släppa ett fullängdsalbum, givetvis på vinyl!
Bandets musik som enbart består av eget material kan beskrivas som en blandning av: garagerock, punk och indierock. Kjells Bänk lägger mycket tid på sin musik och låtskrivande men jobbar också ständigt med att utveckla sitt scenspråk. Man lägger stor vikt vid det visuella. En enorm energi kryddad med div hyss och galna idéer gör Kjells Bänk till ett band man inte glömmer!
Så lyft på Glutens Maximus och gör dig reda att bli överkörd av punkiga gitarrer, thrashiga trummor, mullrande bas och rockiga poser – kort och gott: ös, show och punk – Kjells Bänk!
Spotify

RETRIBUTION (Dalarna)
Retribution, det senaste tillskottet från Dalarna trädde in på metalscenen i december 2022. Under 2023 förvånade de publiken med sina intensiva liveframträdanden, och deras debutsingel ”Rikets Fall” etablerade deras råa och kraftfulla blackened death metal-sound. Nu, med den nya singeln ”Tormented Soul” och ett efterlängtat debutalbum på väg, fortsätter Retribution att driva genrens gränser framåt. Förbered er på en extrem upplevelse som inte lämnar någon oberörd.
Spotify

SABANCAYA (Kalmar)
Sabancaya är ett band från Kalmar som bildades 2021. De levererar melodisk dödsmetall som smälter samman välkomponerade melodier med tunga riff och intensiv sång. De har släppt två stycken singlar hittills och har en ep påväg som kommer framåt hösten.
Spotify

CHAOS IN CONTROL (Sundsvall)
Svenska groove-metalbandet Chaos In Control blandar ett brett spektrum av genrer som rock n’ roll, blues och heavy metal för att skapa ett unikt, groovy men ändå aggressivt ljud som får dig att vilja hoppa upp och ner och kasta näven i luften. Bandet hämtar inspiration från groovigare akter som Pantera och Lamb of God och blandar det med klassisk dödsmetall. Det är lätt att se varför Chaos In Control är precis som det är.
Spotify

NECSHOT (Gävle)
Necshot grundades 2022 i Gävle, till början spelades det hår-metal med inslag av punk men efter en rad medlemsbyten landade bandet på Hardcore/Death metal med inspirationer från Napalm Death, Children of bodom, Hypocrasy. Under sommaren 2023 spelade Necshot in en demo och i juni 2024 spelade de in en singel som släpps sommaren 2024. Necshot har under senaste året spelat i bl.a Gävle, Sandviken, Falun och Uppsala. Necshot tog sig även till Riksfinalen av Imagine i Uppsala 2024 efter att ha vunnit Regionsfinalen av Imagine Gävleborg.
Spotify

FATTIG ARISTOKRAT (Östersund)
Fattig Aristokrat är ett rått kängpunkband från Östersund. Högsta volym, maxad distortion och D-takt så det ryker om det! ANTI MUSIK! ANTI MELODI! WE MAKE NOISE!
Spotify

KIMAERA (Uppsala)
Kimaera är ett ungt alternativt rockband som bildades tidigt 2023, med inflytande av allt från ska och pop till hardcore och death metal. Bandet släppte deras första EP i februari det här året.
Spotify

SKINTEAR (Sundsvall)
Sundsvallsbandet Skintear spelar metal som blandar inspiration från bl.a. tidig underground-metalcore, deathcore, modern hardcore och melodisk metal. Bandet gjorde sin första spelning 12 augusti 2023 tillsammans med Chaos In Control. De har därefter spelat bl.a. på Klubb Kaos #0003 i vintras.
Spotify

Evenemanget görs i samarbete med Sensus Sundsvall.

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer