skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Kanothelg i Arvika

Event inställt

Kanothelg i Arvika

Från 500,00 SEK

Plats

Datum

9 jul 2021 16:00 - 11 jul 2021 14:00

Beskrivning

Det finns många sjöar och vattendrag i och kring Arvika. Dessa ger mycket goda förutsättningar till fantastiska kanotturer i varierande natur. Därför har vi förlagt vår kanotträff vid Arvika Kanot & Turistcenter.

Träffen vänder sig till Caravan Clubs familjer med tonåringar och genomförs som en familjeaktivitet. För att få vara med på träffen måste ungdomen vara simkunnig. Begränsat antal platser.

Det som ingår:

· BBQ på stranden
· CCY träff tröja
· Aktivitetsprogram under lördagen med möjlighet att prova kanot, kajak eller SUP.
· Under lördagen finns kanoter, kajaker, SUP brädor att använda och det går bra att byta mellan
· Paddel, flytväst

Uppställningsplats utan el på en parkering, med möjlighet att nyttja toaletter på turistcentret.

Träffkostnad 500 kr/ekipage

Arvika turist och kanotcenter ligger strax söder om Arvika på cykelavstånd till centrum. Utöver kanothelgen kan du spendera mer tid i miljön som Värmland och trakterna runt Arvika erbjuder. På söndagen finns det även möjlighet att genomföra en geocacherunda där kanoten är en viktig del för att nå gömmorna. Denna runda bokas separat. Du kan även hyra fiskebåt, gå höghöjdsbana eller hyra mtb cyklar.

PROGRAM

Fredag
Inkörning från kl 16:00
På kvällen tänder vi elden nere på stranden och grillar korv

Lördag
kl 10:00 -16
Vi börjar på turistcentrets veranda och har en teorigenomgång i paddelteknik.
Därefter gör vi praktiska övningar, både i kamraträddning och paddelteknik
Sedan finns det tid att prova kajak eller SUP eller fortsätta paddla kanot

Vi avslutar dagen med en kanotorientering där det gäller att både orientera och paddla rätt.
Vid starten får teamet en karta över banan och därefter får ni paddla iväg och leta kontroller i egen takt. Det är frågan om lätt orientering och banan är ca 5 km lång.

Söndag
Träffen avslutas på söndagen med tipspromenad

Anmälan
Öppnar 21 april!

Träffavgift
500 kronor per ekipage.

Kontaktperson för CCY:
Therese ccu@caravanclub.se

Arrangör

Caravan Club är en ideell förening för alla som gillar campinglivet. Klubben bildades 1958 och har idag drygt 28 000 medlemsfamiljer.
Caravan Club sätter familjen i centrum med en verksamhet som är anpassad för alla och för skiftande behov. Basen för verksamheten är ett aktivt fritids- och friluftsliv med många aktiviteter, en omfattande träffverksamhet, utbildning, teknisk rådgivning m m. Stora resurser satsas också på att bl a förbättra trafiksäkerheten och att utveckla campinglivet. Vi har ett stort miljöengagemang där vår egen och den kommande generationens livsmiljö sätts i fokus.
Caravan Club är Sveriges största privata campingplatsägare med 33 campingplatser från Vindeln i Västerbotten till Ivön i Skåne. Arbetet inom klubben baseras huvudsakligen på medlemmarnas ideella insatser och många lägger ned tusentals timmar för klubben, bl a ca 800 förtroendevalda på olika poster.

Lokal

Arvika Kanot och Turistcenter Arvika Kanot och Turistcenter, Ingestrand Kanotcenter 1, 671 91 Arvika

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer