skip to main content

Kammarmusik på Åkerö Säteri

Nyligen tillagt
Nyligen tillagt
Nyligen tillagt
Nyligen tillagt
Nyligen tillagt

Kammarmusik på Åkerö Säteri

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

8 sep 2024 14:00 - 15:30

Beskrivning

Till den vackra Stensalen på Åkerö Säteri kommer detta år TrioLi på musikaliskt besök. TrioLi består av sångerskan Amanda Liljefors, trumpetaren Alexander Lindh och pianisten Matilda Lindholm. Denna spännande och något okonventionella konstellation gick samman som grupp under 2023 och gjorde sin debutkonsert tillsammans under musikfestivalen Musik i Djura. Med en stor blandning av repertoar, både existerande för denna sättning och egna varianter av stycken som ligger dem varmt om hjärtat, blir programmen dynamiska och mycket uppskattade.

Denna septembersöndag gästar de Åkerö Säteri för en konsert med kammarmusiken i centrum. Konserten arrangeras i samverkan mellan Kultur i Yngarebygden och Åkerö Säteri. Mer information hittar du på https://musikiyngarebygden.se

Amanda Liljefors är en ung sopran från Stockholm som frilansar i Sverige och internationellt. Sin utbildning fick hon på Kungliga Musikhögskolan och SKH Opera och har varit flitigt engagerad både under och efter studierna. Amanda har gjort roller på flera av Sveriges opera- och konsertscener. Säsongen 2021/2022 gjorde hon sin första roll på Kungliga Operan, samma säsong gjorde hon även sin debut på Norrlandsoperan dit hon blev återinbjuden våren 2024 för att göra rollen som Jane i Daniel Nelsons Stolthet och fördom som blev en stor succé i hela Norrland. Honhar även framträtt på ett flertal sommaroperor där hon gestaltat roller som Mimì i La Bohème, Eurydike i Glucks Orfeus och Eurydike och Micaëla i Carmen. Som konsertsolist är hon efterfrågadbåde i Sverige och utomlands där hon har sjungit i Wien, Paris, Bryssel, Berlin etc.

Alexander Lindh kommer från Borlänge där han fick sin första musikaliska skolning på Borlänge musikskola. Därefter följde studier i trumpet vid musikkonservatoriet i Falun för Mats Heinemann och på Malmö musikhögskola för professor Håkan Hardenberger. Alexander är anställd i Linnékvintetten/Uppsala kammarorkester sedan 2023 och har innan dess jobbat i bland annat Arméns musikkår. Parallellt med sina anställningar frilansar han med olika orkestrar och ensembler runt om i Sverige. Alexander har också varit solist vid flertalet tillfällen med både Borlänge och Dalarnas orkesterföreningar i bland annat Haydn’s trumpetkonsert. 2023 var han även solist med Uppsala kammarorkester i Frank Martins konsert för sju blåsinstrument.

Matilda Lindholm är en flitigt efterfrågad pianist som framträder regelbundet i Sverige som solist och kammarmusiker. Matilda gjorde år 2022 sin debut i Grünewaldsalen i Konserthuset i Stockholm följt av en konsertserie med samma program i regi av Musik i Syd. Under våren 2022 gav Matilda det första framförandet i Norden av Dora Pejacevics pianokonsert vid en konsert tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester, och hon debuterade nyligen även medNorrköpings Symfoniorkester. Hon har synts i många välkända festivaler runtom landet, blandannat på Pianorama i Stockholms Konserthus under ledning av Roland Pöntinen.

Arrangör

Den ideella föreningen Kultur i Yngarebygden vill med sin verksamhet berika det kulturella livet kring sjön Yngaren i Södermanland. Vi vill bjuda publiken inspirerande kulturupplevelser och skapa spännande möten mellan människor och konstnärliga uttryck. 

Lokal

Åkerö slott, Unnamed Road, 642 97 Bettna

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer