Kajsa Blom / Niklas Dahlqvist

Eventet är avslutat

Kajsa Blom / Niklas Dahlqvist

Plats

Datum

13 maj 2022 20:30 - 21:40

Beskrivning

Nyskriven elektroakustisk musik av och med Kajsa Blom och Niklas Dahlqvist. Konserten är en del av deras individuella examensprojekt och det kommer spelas separata stycken från tonsättarna samt två gemensamma.

Niklas Dahlqvist är tonsättare, verksam i Stockholm. Hans arbeten kretsar kring neurala nätverk, både i form av neural syntes och symbolisk generering såsom noter och grafiska partitur, samt mer traditionell algoritmisk komposition. I sitt examensprojekt undersöker han relationen mellan upphovsperson och kontext i förhållande till maskininlärning samt idéer om simulerade kollektiv.

Kompositören, producenten och DJ:n Kajsa Blom, känd under artistnamnet KABLAM, har en bakgrund inom den experimentella klubbscen. Bloms musik kännetecknas av ett detaljerat arbete med rytm och hennes musik har beskrivits som sonisk maximalism. I sitt examensprojekt utforskar Blom hur materialitet och immaterialitet samverkar, samt idén om originalitet i relation till det samplade materialet.

DDM är Kajsa Bloms och Niklas Dahlqvists gemensamma projekt. De undersöker idéer om upphovsrätt och genikult genom artificiell intelligens, trance, donk och tutor.

ljudOljud är en studentdriven festival med musik skriven av, eller dirigerad av studenter på institutionen för komposition, dirigering och musikteori. 
Festivalen presenterar konserter, ljudinstallationer och examensarbeten och har som mål att erbjuda musik som speglar utbildningarnas alla inriktningar. 
Vi kommer under våren och sommaren synas på flera platser i stan såväl som i KMH:s konsertlokaler.

Arrangör

Lokal

Lilla salen, Kungl. Musikhögskolan Lilla salen, Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.