Hoppa till huvudinnehåll

Kafkalungan

Kafkalungan

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

24 sep 2024 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Franz Kafka Centennial: Kafkalungan
September 24 Konstakademien, Stockholm.
Moderator: Malin Ullgren, author and journalist, DN

September 28 Bokmässan, Göteborg
Modeartor: Ulrika Knutson, author and journalist

”När jag står utanför porten på Hauptstraße 187. Det är i början av maj, det är den tidpunkt som Kafkas dödsresa tog sin början. Jag har solen i nacken och en tårtkartong i näven. Fåglarna, någon enstaka bil hörs svagt på avstånd. Om jag blundar kan jag föreställa mig dammolnet från hästarna på lervägen. Doften av nyslagen äng. Det skulle lika gärna kunna vara min mammas hemby i Tornedalen. Lugnet och känslan att befinna sig utanför världen.”

Hade Cecilia Hansson levt för hundra år sedan hade hon tagit in på vilohem för att komma bort från vardagen.
Nu reser hon i stället runt i Centraleuropa på jakt efter Kafka. Varför så besatt av Franz Kafka? Och inte är det väl vila hon behöver utan liv – innan luften tar slut i hennes lungor. Cecilia Hansson har gjort en personlig genomläsning av Kafkas samlade verk - i ljuset av vår samtid. Hon har grävt i arkiv i Wien, i Prag och i norra Sverige, och besökt sanatoriet i Tornedalen
där hennes mormor vårdades för sin tuberkulos. Och allra mest har hon grävt i sig själv. Med Franz Kafkas hjälp. Här möts två lungor, Cecilias egen ”Kafkalunga” och så Kafkas. (Wahlström & Widstrand)

Cecilia Hansson, född 1973 i Luleå, bosatt i Stockholm, är författare till en rad kritikerrosade böcker. Hon har skrivit poesi, reportage och romaner. Hennes senaste böcker är Hopplöst, men inte allvarligt – konst och politik i Centraleuropa och romanerna Au pair och Snö och potatis. Hon har gjort dokumentärserien Kafkareskerna tillsammans med Katarina Wikars för Sveriges Radio. Hon skriver regelbundet för Svenska Dagbladet.

Maria Stepanova (född 1972), är poet, essäist, journalist och chefredaktör för den oberoende och mikrofinansierade nättidningen colta.ru. Hon tilldelades 2023 Berman Literature Prize för familjekrönikan Minnen av minnet. Där lyfter hon vanliga människors liv i skuggan av ett våldsamt förflutet.

Franz Kafka (3 juli 1883 i Prag i nuvarande Tjeckien, död 3 juni 1924 i Kierling i Österrike ansedd som en av 1900-talets mest inflytelserika tyskspråkiga författare.


Foto:Elisabeth Toll (Cecilia Hansson). Andrej Natotsinskij (Marina Stepanova)
Tack till Kulturrådet, Stockholms stad och Region Storckholm.

Lokal

Konstakademien, Fredsgatan 12/hiss från Jakobsgatan 27c, 11521 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer