Kafferep: MARIA STELLAS MED PIREUS

Kafferep: MARIA STELLAS MED PIREUS

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

3 dec 2023 14:00 - 15:00

Beskrivning

Kafferep är House of Possibilitas matinékoncept där vi

återkommande söndagar bjuder in till ett kulturellt evenemang och serverar kaffe med kaka!

- - - -
Maria Stellas med Pireus
Folkmusik från Grekland som hänryckt människor i 100 år


Följ den mulliga guldbeklädda Maharadjan in mot stan, lyssna på historien om den tragiska bortgången av Sarkaflias och känn hur ett brustet hjärta kan smaka av salt då himmelen plötsligt går sönder…

Pireus spelar Rebetiko – grekisk storstadsmusik som slog igenom i Grekland under 1920-talet och har sedan dess fått renässans vid olika tillfällen. Bouzoukin, även kallad Greklands nationalinstrument är det unika stränginstrument från tidigt 1900-tal som vägleder åhöraren.

Lyssna till de mustiga berättelserna bakom texterna i sångerna och följ med i de enkla danstegen i en Serbikodans som förenar alla i svett, skratt och tårar.

Pireus framträder i vitt skilda sammanhang som på restaurang, i en kyrka, på ett konserthus, en folkmusikfestival eller för ett dansande publikhav på en fest eller kanske ett bröllop en hel lång kväll.

Rebetikon är alltid närvarande även i nutida grekisk musik med sina djupa rötter i blandningen mellan österländsk – och västerländsk musiktradition. Rebetiko uppstod i Pireus fattigkvarter. Pireus som är Athéns hamnstad.

Rebetiko är sedan 2018 uppsatt på UNESCO ́s världsarvslista.

PIREUS BESTÅR AV:

Maria Stellas - Sång och slagverk
Niklas Benetos - Bouzouki, baglama och sång
Jakob Brandqvist - Gitarr och sång
Robert Fölsch - Bouzouki, baglama och sång

- - - -
Arrangör: House of Possibilitas
Med stöd Göteborg stad och Folkuniversitet

Arrangör

Ett nyöppnat kulturhus med föreställningar, konserter, kurser och mötesplats för föreningslivet.

Lokal

House of Possibilitas, Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer