skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Julmarknadsvandring

Eventet är avslutat

Julmarknadsvandring

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

28 oktober 2022 - 22 december 2022

Beskrivning

Vårt svenska julfirande med Luciatåg, julgran, jultomte, julbock och glögg är resultatet av en härlig blandning skilda traditioner och berättelser från olika delar av världen. Och alla firar vi den här vinterhögtiden på lite olika sätt.

Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan har anor från medeltiden och sedan 1915 arrangeras den av föreningen Stockholms-Gillet. I salubodarna säljs vackra hantverksprodukter och goda juldelikatesser som är uppskattade julklappar, både att ge och få.

Vi ses vid granen på Skeppsbron och avslutar på Stortorget. Under promenaden berättar jag om hur julen har firats förr i tiden och vi kan även dela med oss av våra egna jultraditioner. När ni sedan besöker julmarknaden är julstämningen på topp! 

Arrangör

Nyfiken på livet förr i Stockholm? 

Som infödd stockholmska är jag omättligt nyfiken på min hembygd. För här finns mycket spännande att upptäcka! Det genomgående temat för mina stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.


Under promenaden tittar vi närmare på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur levde, bodde, arbetade och roade vi oss förr? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör? Jag promenerar i alla innerstadsdelar: Gamla stan, Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm, Vasastan och Östermalm. En del promenader har ett tema som krogar eller hantverkare. 

Grupper (företag/föreningar/familjer) bokar en egen stadsvandring på min sajt och vi kommer överens om stadsdel, dag och tid. Här på Billetto kan du köpa lösa biljetter till en del av mina stadsvandringar.   


Häng med ut på stan! 

Maria Lindberg Howard

Stockholm Stories

Lokal

Skeppsbron 18 (Julgranen), 111 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer