Julkonsert med VoNo och Drottningholms Barockensemble

Ö, 749 62 Enköping
19 dec 2021 17:00 - 18:00
Biljetter 200,00 SEK
Biljetter 200,00 SEK

’Julnattens Mysterier’ är ett återkommande samarbete mellan dessa båda svenska toppensembler. Repertoaren utgörs av tidig musik som varvas med folkton och nutida tonsättningar.

Det blir en stämningsfull tidsresa med julmusik från tidigare sekler fram till idag under ledning av dirigent Lone Larsen. Stanna gärna kvar på glöggmingel efter konserten!

Ur programmet:
H. Schütz, Praetorius, F. Poulenc, J.S. Bach, Sofia Karlsson, C. Monteverdi, m.fl.

—————
Om VoNo
VoNo är en professionell vokalensemble vars mål är att utveckla och förnya vokal scenkonst som berör. De tolv sångarna och konstnärlig ledare Lone Larsen har sin musikaliska bas i den klassiska körrepertoaren och arbetar med improvisation och kreativt medskapande som metod för att skapa ett unikt musikaliskt uttryck. Mod, lekfullhet och solistisk självständighet i kombination med noggrant utmejslad mångstämmig körmusik ger omväxling och ett starkt samspel med publiken. VoNos föreställningar, konserter och filmer har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus. Ensemblen är hemmahörande i Stockholm och har en omfattande turnéverksamhet framför allt i Norden och Europa. VoNo startades 1999 under namnet Voces Nordicae.

Om Drottningholms Barockensemble
Drottningholms Barockensemble bildades av altviolinisten Lars Brolin 1971. De sex ursprungsmusikerna satte som mål att spela 1600- och 1700-tals musik på tidstrogna instrument. Idag har antalet medlemmar växt och man kan som mest presentera en orkester med både stråk, blås, slagverk och pukor.

Eventet är avslutat

Julkonsert med VoNo och Drottningholms Barockensemble

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.