skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

"Jul! Igen!" med Cecilia Zilliacus och Janne Rättyä

Eventet är avslutat

"Jul! Igen!" med Cecilia Zilliacus och Janne Rättyä

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

9 dec 2023 16:00 - 17:15
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

"Jul! Igen!" - Älskad och välkänd jul- och vintermusik i ny skrud!


Cecilia Zilliacus, violin, och accordeonisten Janne Rättyä ger ny ”glans, guld och prakt” till Sibelius vackra Julvisa och nya iskristaller på Vivaldis ”Vinter” i arrangemang för violin och ackordeon.

Och visste du att man kan göra Adams kända ”O, helga natt” på soloviolin? Tonsättaren Mats Larsson Gothe har gjort det möjligt!

Detta och mycket annat spelar får vi höra i en konsert som bjuder in till vinter och jul!

_
Violinisten Cecilia Zilliacus är hyllad som solist och kammarmusiker, flerfaldigt Grammis-belönad för sina skivinspelningar, konstnärlig ledare för Katrina Kammarmusik på Åland samt serien Äntligen Måndag i Stockholms Konserthus. Hon är dessutom professor vid Kungl. Musikhögskolan och Sibelius Akademin samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

Genom åren har publiken omfamnat Cecilia Zilliacus lika raffinerade som varma uttolkningar av allt från de stora klassiska och romantiska verken till nutida kammarmusik och samarbeten över genregränserna – från Europas mest framstående symfoniorkestrar, dirigenter och komponister till jazzmusiker, folkmusiker, singer-songwriters och många andra. Hon har fått flera verk skrivna särskilt för henne och hennes arbete med att lyfta fram okända tonsättare, både manliga och kvinnliga, har lett till en mycket bred repertoar. Cecilia spelar på en violin byggd av Nicola Gagliano och utlånad av Järnåkerfonden.

_
Den finske accordeonisten Janne Rättyä betraktas allmänt som en av världens ledande inom sitt fält. År 2002 debuterade han i Berlinerfilharmonins Kammarmusiksal med den allra första klassiska accordeonrecitalen där någonsin.

Rättyä har uppträtt som solist med många finska och utländska orkestrar, inklusive Ostrobothnian Chamber Orchestra, Iceland Symphony Orchestra och Tapiola Sinfonietta med dirigenter som Martyn Brabbins och Sakari Oramo. Han har samarbetat med många kompositörer såsom Kalevi Aho och Terry Riley och har uruppfört mer än 70 verk.
Efter avslutade examina undervisade han både vid Sibeliusakademin och vid Folkwang University of the Arts innan han blev professor i klassisk dragspelsstudier vid University of Music and Dramatic Arts i Graz, Österrike, år 2003. År 2019 tilldelades han titeln Docent (dvs. adjungerad professor) av Sibeliusakademin.

Lokal

Giresta kyrka, Giresta Kyrka, 749 62 Enköping

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer