Jubileumskonsert med Bella Voce – Lunds Studentsångerskor

9 maj 2020 17:00 - 19:00

Universitetshusets aula, Paradisgatan 2, 223 50 Lund

Varmt välkomna till Bella Voce – Lunds Studentsångerskors jubileumskonsert! 

År 2020 firar Bella Voce – Lunds Studentsångerskor sitt 20-årsjubileum. Sedan år 2000 har kvinnliga studenter utvecklat Lunds körliv och sångtraditioner, förgyllt stadens alla högtider, sjungit in våren och underhållit Lundapubliken med konserter. Jubileumsåret 2020 uppmärksammas med stor jubileumskonsert i Universitetshusets aula den 9 maj. 

Bella Voce – Lunds Studentsångerskor har etablerat sig som en av Lunds mest färgstarka körer och karaktäriseras av dess breda repertoar. Under jubileumskonserten kommer ni bland annat få njuta av körens favoritstycken genom åren, tävlingsbidrag från de tre senaste internationella tävlingar kören medverkat i, svensk musik av både sakral och folklig karaktär samt stycken från våra skandinaviska grannländer. Kören dirigeras sedan 2014 av Victoria Söderberg. 

Information från styrelsen för Bella Voce – Lunds Studentsångerskor med anledning av SARS-CoV-2 och covid-19

Styrelsen för Bella Voce - Lunds Studentsångerskor har med anledning av det rådande läget beslutat att jubileumskonserten den 9 maj 2020 kommer att genomföras genom att vidta ett antal försiktighetsåtgärder för att minska risken för smittspridning. Våra överväganden har skett i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer för evenemang med mindre än 500 deltagare. Vi har efter rekommendation genomfört en riskbedömning som ni finner länkad på vår Facebooksida @bellavoceLSS. Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade med den senaste informationen om SARS-CoV-2 och kan komma att ändra vår riskbedömning utefter det rådande läget.

Baserat på vår riskbedömning har vi beslutat att begränsa publiken till 100 personer, en knapp fjärdedel av lokalens kapacitet vilket möjliggör säkra avstånd mellan besökare. 

Vi uppmanar samtliga besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber personer med symtom på luftvägsinfektion att stanna hemma! Vi ber även personer i riskgrupper samt personer från annan (ej närliggande) ort att inte delta.

Vi undersöker i nuläget möjligheten att kunna sända live från universitetsaulan så att konserten blir tillgänglig för de som inte kan närvara på plats!

Avslutningsvis, vill vi tillägga att vi hyser ett stort hopp om framtiden - att de åtgärder vi tillsammans vidtar idag kommer att ge resultat framöver. I tider som dessa, är det viktigt att musiken inte tystnar. Vi som studentförening värnar även om det sociala och mentala behovet hos våra egna medlemmar, speciellt nu när universitetets undervisning bedrivs på distans. Vi kommer därför inte ställa in vår verksamhet utan snarare ställa om vår verksamhet. Skulle läget förvärras är vi beredda att utesluta publik helt för konserten, med full återbetalning av biljettpriset och planen att genomföra konserten som livesändning enbart.