Jubelspexet 2022: Skepp O'hoj eller Bananas i Bahamas

Eventet är avslutat

Jubelspexet 2022: Skepp O'hoj eller Bananas i Bahamas

Biljetter från 129,20 SEK

Plats

Datum

8 apr 2022 19:00 - 22:00

Beskrivning

Kära publik, varmt välkomna till årets uppsättning av Jubelspexet! Under Maskinsektionens 75-årsjubileum sattes Jubelspexet för första gången upp och det blev en sån succé att vi därefter har fortsatt spexa i 38 år.

Under kvällens show får ni se resultatet av 117 tappra spexares otroliga vilja att fortsätta Jubelspexets tradition, även ett så unikt och oförutsägbart år som detta. Vi är oerhört stolta och imponerade över alla kreativa lösningar som grupperna har hittat på i år för att bidra till spexets gemenskap, förnya gamla traditioner och sprida glädje. Tillsammans har vi jobbat med föreställningen sedan oktober och det är med enorm stolthet och spänning som vi äntligen får visa resultatet för er.

Jubelspexet är en interaktiv teaterföreställning, där ni som publik kan påverka vad som händer på scenen genom att ropa olika kommandon, som exempelvis “PÅ SPANSKA”, “OMBYTTA ROLLER” eller “SCENEN LUTAR”. Vad ni vill se är det endast er fantasi som sätter gränserna för! Det vanligaste kommandot är “OMSTART” som ni kan ropa när ni sett något som ni skulle vilja se igen, fast kanske i en lite ny tappning. Det kan vara ett musikstycke eller kanske en rolig scen. Glöm inte ropa ut era kommandon starkt och tydligt så att de på scenen hör er ordentligt

Ikväll kommer ni kastas rakt in i piraternas guldålder, det tidiga 1700-talet. Vi befinner oss på ön Nassau i Karibien, där piraten Anne styr och ställer tillsammans med sin man, den berömda piraten Svartskägg. Tillsammans har de sonen Jack som är talangfull men känner att ett liv som pirat, inte är hans kall. Han drömmer om ett liv bortom sjöröveriet på rätt sida om lagen. Öns egna hamnkapten Carlos försöker samtidigt värna så gott han kan om sin fina hamn och vänner utan att hamna i trubbel. Den brittiske officeren William Wellington har nyligen fått i uppdrag att lösa pirat problemet på Nassau och beger sig dit för att städa upp på ön. Samtidigt anländer Maria, en ambitiös och driven ung tjej som drömmer om att få bli en del av Svartskäggs besättning. Kommer Maria få chansen att få bevisa sin kunskap och bli en pirat? Kommer Jack fullfölja sina drömmar? Och vad händer piraterna på Nassau om William lyckas med sitt uppdrag?

Det är en ära att få presentera den 38:e uppsättningen av Jubelspexet Skepp O’hoj eller Bananas i Bahamas!


Lokal

Kulturhuset Dieselverkstaden Kulturhuset Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.