skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Jubelspexet 2020: Bretagne eller Se upp för korsande tåg

Eventet är avslutat

Jubelspexet 2020: Bretagne eller Se upp för korsande tåg

Från 120,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

4 april 2020 - 9 april 2020
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Kära publik, varmt välkomna till Jubelspexets 36:e uppsättning. Jubelspexet sattes upp på Maskinsektionens 75-årsjubileum, vilket då satte namnet på spexet. 

Tillsammans har 123 studenter från Kungliga Maskinsektionen på KTH förberett sig under två terminer för att få sätta upp denna föreställning för er, och nu är premiären nära!

Årets spex utspelar sig under medeltiden, i den franska provinsen Bretagne. Där har den unga prinsessan Madeleine Beliér precis blivit drottning efter hennes fars plötsliga bortgång. Allt hon vill är att bli respekterad av folket på samma sätt som hennes far var, men ingen verkar lyssna på henne. Stadens kardinal Claude som även är hennes rådgivare är inte alls till någon hjälp. Han tänker bara på korståg och att få frälsa.

En dag efter två år ute på korståg kommer de två korsriddarna Jean Voleur och Miguel de Terre hem till staden. Jean som är en känd ficktjuv gick på korståget enbart som ett straff för sina tidigare synder, medan Miguel var med för att söka ära och berömmelse. Inte långt efter deras ankomst anländer även den godhjärtade moder Theresa till staden. Efter många år av dygdiga handlingar i det närliggande klostret har hon äntligen återvänt. 

Men den kortvariga friden störs av hot från en närliggande provins och Claude blir allt mer insnöad på att dra med sig hela armén till det heliga landet. Ingen går längre säker på stadens gator, och posten som drottning står på spel. Vilka svåra val ska Madeleine behöva ta? Kan de två korsriddarna möjligtvis hjälpa henne? Och vem kan hon egentligen lita på? 

Detta och mycket mer ser ni i den 36:e uppsättningen av Jubelspexet. Bretagne eller Se upp för korsande tåg!

Arrangör

Lokal

Dieselverkstaden Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer