Jubelspexet 2019: Kollektivet eller En stereotypisk situation

Kulturhuset Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Jubelspexet 2019: Kollektivet eller En stereotypisk situation

Kära publik, varmt välkomna till Jubelspexet 2019! 
Tillsammans har 120 studenter från Kungliga Maskinsektionen på KTH förberett sig under två terminer för att få sätta upp denna föreställning för er, och nu är premiären nära! 

Vårt spex är en interaktiv teater där ni som publik kan påverka vad som sker på scenen. Ni kan styra det genom att ropa olika kommandon, exempelvis “PÅ SKÅNSKA”, “SNUBBLA”, “OMBYTTA ROLLER”, “SCENEN LUTAR”, etc.. Bara er fantasi sätter gränserna! Vanligaste kommandot av alla är “OMSTART!”, det kan ropas om det är något på scenen ni skulle vilja se en annan tappning av. Det kan till exempel vara ett musikstycke eller en rolig scen. 

Årets spex utspelar sig på 90-talet, där de tre barndomsvännerna Jason, Paul och Kevin bor tillsammans i ett kollektiv i New York. Paul arbetar ständigt på sitt magnum opus men verkar aldrig bli färdig, mycket på grund av att Kevin och Jason inte vill hjälpa till med de tråkiga sysslorna hemma. Kevin vill mest dansa och impa på Jason, medan Jason fortfarande verkar leva kvar i sina glansdagar på high school. 

Kollektivet är dock inte fulltaligt och en dag flyttar systrarna Katy och Laura från Iowa in hos killarna. Katy är en ung, aspirerande journalist som drömmer om ett jobb på New York Times, och Laura är... ja Laura. Äntligen är kollektivet komplett och detta måste firas med en inflyttningsfest! Men vad kommer hyresvärden att säga om det? Vad är det egentligen som pågår i kollektivet? Ingenting verkar gå vännernas väg och Katy bestämmer sig för att ta reda på varför. Kan det finnas ett scoop här?

Ordinarie Ej tillgänglig
Student, pensionär eller barn under 16 år Ej tillgänglig