skip to main content

John Holmström Trio

John Holmström Trio

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

16 mar 2024 20:30 - 23:00

Beskrivning

John Holmström är efter att ha bott i Stockholm, Trondheim, Oslo och Tofte återigen en Göteborgsbaserad pianist.

John har släppt och medverkat på många album inom ett brett spektra av improviserad musik. Från fri improvisation till hard bop och modern jazz. Han har en öppenhet för alla sorters musik och genrer och letar influenser från många olika håll. Nyfikenheten har lett till att han under de senaste 15 åren spelat med en uppsjö av musiker från olika länder och turnerat flitigt i hela Europa och även Japan.

I sin trio har han gott sällskap av ett ytterst välrenommerat komp.

Yasuhito Mori, som man kanske känner igen ifrån Toots Thielemans band likaväl som Stan Getz Quartet. Han har även varit fast anställd som basist i Bohuslän Big Band i decennier och genom det arbetat med många i jazzens toppskikt

Den andra musikern är trummisen Henrik Wartel som är en av de mest erfarna jazztrummisarna i Sverige, känd för sitt arbete med bl.a. Eje Thelin, Roland Kejser, Monica Zetterlund, Lee Konitz mfl.

Tillsammans med det erfarna kompet åstadkommer Holmström ett sätt att skapa musik, genom enkelhet och ett organiskt och personligt ljud.

I februari 2022 släpptes trions första album "Mjuka Värden" innehållande sju kompositioner av Holmström.

Här är ett par utlåtanden om skivan:

There are no tricks, no extra layers – all that reigns is supreme musicianship, melodies that work their way inside the soul and some cathartic collaboration

- We Jazz magazine

Slagkraftiga och medryckande melodier, sinnrikt varierade, enormt lyhört samspel och påslagna musiker som till fullo behärskar sina instrument. Rimligen borde Mjuka värden kunna nå bortom jazzgenren, eftersom musiken är tillgänglig utan att tillnärmelsevis vara utslätad. Vad mer kan önska sig av detta standardiserade trioformat? Bedömningen landar efter viss tvekan på 4+, vilket innebär att högsta betyg är snubblande nära.

- Mats Hallberg, Kulturbloggen.com


_

John Holmström-Piano, komposition // Yasuhito Mori-Bas // Henrik Wartel-Trummor

Arrangör

Välkomna till utopia jazz

En plats som ska kännas hemtrevlig och folklig. ett ställe där säsongsbetonad mat trängs med skön musik. ett ställe för dig som vill ta en anspråkslös pilsner såväl som för dig som vill njuta en riktigt god middag. utopia jazz vill ständigt vara i rörelse och erbjuda nya spännande smaker och upplevelser, men alltid i troget sällskap av fin jazz, live eller i högtalarna.

Lokal

Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer