Event inställt

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb w/ I'm Kingfisher

225,00 SEK - 275,00 SEK

Plats

Datum

6 feb 2021 18:00 - 7 feb 2021 02:00

Beskrivning

Make it Sound presenterar stolt Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb w/ I"m Kingfisher plus DJ Faux Rabbit

Dörrar, DJ och middag från 18.00
Det blir en massa happenings under kvällen sponsrat av våra samarbetspartners och hemlig local support presenterat av Jameson Irish Whiskey på uteserveringen runt 19.30. Toksuvve och slutsålt senast dom besökte oss. Nytt material lagom till giget 12 juni

På scen inomhus från 21.30

Du behöver vara 18 år eller i skötsam målsmans sällskap


JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB
2018 släppte gruvarbetaren och musikern Johan Airijoki sitt tredje fullängdsalbum ”En blyg viol”. Tillsammans med sitt band Malmfältens Rockklubb har han de senaste åren turnerat från Gällivare i norr till Malmö i söder. Det har varit slutsålda klubbspelningar och festivalkonserter där den golvade publiken fått uppleva laddade ögonblick fulla av Johans vackra glesbygdspoesi och krängande, svängande popinfluerade rock.

När Johan Airijoki själv får berätta om sin musik nämner han svänget:

– Musiken är hela tiden ett utforskade. Man hittar sitt uttryck. Det absolut viktigaste, tycker jag, det är groovet, svänget. Det är det som fångar mig, vilket inte alls behöver vara komplicerat. Bara musiken känns, säger Johan Airijoki.

– Man får som en liten bit av vår kultur om man går och ser oss. Det är det samiska, det tornedalska och det svenska som blandats över tiden. Vi blickar utåt men gräver där vi står kan man säga.

Johan Airijoki är nu tillbaka inne i studion och skriver samt spelar in nytt material. Samtidigt presenterar han några utvalda konserter i början av 2020.

Utdrag ur liverecensioner:

"I sitt sätt att förena en fritt flödande ordrikedom med en traditionell tillknäppthet hittar bluesmannen Johan Airijoki från Gällivare en egen poetisk dimension.”
- DN Kultur (4/5)

"[...]Från en röst som vet vad den sjunger om. Jag kan inte beskriva det bättre än att det känns som att musiken följer rösten. Han kan sjunga vad han vill, musiken kommer följa. Rösten bär allt allvar, all komik, allt vemod, all glädje”
- Piteåtidningen

”Varje känslostämning ska gås igenom, tas till sin yttersta spets och bli så påtaglig att det blir svårt att andas."
"[..] För varenda tonsatt myrmark, tallskog, fikarum är det som att publiken kommer närmare och närmare, hela rummet blir en enhet. Någon skriker ”Så jävla bra”, andra ställer sig upp och dansar mellan stolarna.”
- Norran (5/5)

"Johan Airijoki är något av Malmfältens Anderson East som öppnat en helt egen butik med rottrådar till såväl Norrlåtar som Totta och Ola Magnell, det är rått och skirt i en blödande förening från denna bruksortsgriot (…) Framtiden bör vara ljus för denna Malmfältens viol.”
- LIRA

”[Sällad skådad kvalitet] gällde självklart även för Gällivares egen Robert Johnson vid namn Johan Airijoki. Med sina svenska texter lyfte han fram en berättartradition som på senare år bleknat allt mer på den svenska musikscenen.”
- HYMN

I'M KINGFISHER
Äntligen tillbaka på vår scen. Senast som support till Damien Jurado.

En drömsk röst och en hemmasnickrad avig gitarrteknik har tagit Thomas Jonssons musik långt utanför uppväxtorten Grums. Första spelningen gjordes för tjugo år sedan och han har under de senaste femton åren ständigt befunnit sig strax utanför americanagenrens skarpaste blickfång. 2003 hyllade brittiska Uncut hans debutalbum med fyra stjärnor av fem, 2008 listade The Times honom som en av sveriges mest intressanta exporter och 2010 signades han på labeln Playground för albumet Arctic, en temaskiva om polarexpeditioner.
Men inget album har positionerat Thomas tydligare på den svenska indie/folk-kartan som fjolårets sjätte soloalbum Transit, nysignad på Fading Trails som drivs av Johan Alm på PNSKLM. Skivan, som backas upp av bland andra Martin Hederos och Christian Kjellvander, plockades snabbt upp av de stora amerikanska radiostationerna NPR (”This record is awesome”) och KEXP (Song of the Day). Även Aftonbladet, Sydsvenskan, Nöjesguiden, GP, Sonic, Hymn och Radio France International var några som rosade skivan.
Han är redan en veteran på livefronten med över 600 spelningar i 20 länder bakom sig, från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Malmöfestivalen och Münchens Filmfestival. Ändå är frågan om inte europaturnerandet 2018 var hans allra vassaste. Han fick gästsjunga med husgudarna Magnolia Electric Co, turnerade med The Weather Station, Damien Jurado, Christian Kjellvander och Louise Hoffsten, samt spelade på Sthlm Americana Festival på Södra Teatern och Sommarscen Malmö.

PABST BLUE RIBBON PRESENTERAR: VINYL DJ & ARTIST FAUX RABBIT

Det blir en virvlande blandning av indie, alternativ rock, neo-psychedelic, dream pop, post-punk & garage. Faux TV på duken

I samarbete med Pabst Blue Ribbon, Jameson Irish Whiskey och Studieförbundet Bilda

Arrangör

Konsertarrangör i Umeå!

Lokal

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.