Johan Airijoki

4 apr 2020 20:00 - 21:30

Café August, Rådhusgatan 2, 82452 Hudiksvall

Tosarbo Konsert bjuder in till något så sällsynt som en helt vanlig konsert i Hudiksvall. Den med all rätt hyllade Johan Airijoki kommer till stan en förhoppningsvis vårljummen aprilkväll och då bör ni ta chansen. 

Dörrarna på Café August kommer öppna kring kl. 19.00 och då är baren öppen. Spelningen börjar ungefär kl. 20.00 och håller på en stund. 

Om artisten

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa. 

Sedan 2017 års albumsläpp ("Allting kommer att bli bra") har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina glesbygdsbetraktelser.

"Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki." -NSD