Jazzklubben Sonja: Hedda Åberg

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
22 dec 2021 19:00 - 23:00
Superarrangör
Biljetter 120,00 SEK
Biljetter 120,00 SEK

Oceanen & Jazzklubben Sonja presenterar: Hedda Åberg

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 22 december
Tid: 19.00 - 23.00
Åldersgräns: 20 år

Jazzklubben SONJA är under Hösten tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen.Den 22: december har vi den stora lyxen att avsluta Höstsäsongen med ingen annan än den Malmöbaserade sångerskan Hedda Åberg. Hon har en röst som skär genom märg och ben och med musik inspirerad av såväl Robyn som Monica Zetterlund så blir man direkt medryckt. Hon släpper sin debutplatta i höst och musiken är både självutlämnande, skör och eftertänksam men på samma gång lekfull, peppig och stundtals även dansvänlig. 
________

LIVE: Hedda Åberg


Med sina personliga texter och ärliga uttryck tar Hedda Åberg med er på en känslosam och vacker resa, genom tårar och skratt, eufori och smärta, lust och ängslan. Musiken är melankolisk, skör och enkel, med en underton av lekfullhet. Improvisationsmusiken blandas med popinfluenser och fria inslag, där texten alltid är i fokus.

368 dagar belyser Heddas första tid som diagnostiserad med den kroniska sjukdomen Crohns. I maj 2017, 22 år gammal, vänds Heddas liv upp och ner på en dag. Hennes liv skulle aldrig mer bli sig likt! Hon var nu kroniskt sjuk och fångad i en kropp som sällan ville jobba med henne. Som terapi började Hedda skriva ned sina tankar och känslor om sitt nya liv. Detta tonsattes och blev till musik, som nu mynnat ut i debutalbumet 368 dagar. 

Med sig har hon några av Sveriges kommande unga jazzmusiker, baserade i Malmö och Göteborg.Line-up 

Hedda Åberg - Sång
Gustav Elg Tyskling - Piano
Christoffer Hedén - Trummor
Jakob Gerhardsson - Bas

Profile picture
Oceanen
Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.
Event inställt

Jazzklubben Sonja: Hedda Åberg

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.